VIDEO Andrei Burcă a numit cele trei calități ale echipei naționale: "Asta trebuie să primeze"

Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 19:45
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 19:45

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal, găzduit de Germania, scor 3-0 împotriva Ucrainei, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

  • Andrei Burcă, Florinel Coman, Nicușor Bancu, Olimpiu Moruțan / Foto - Gabriel Chirea

Andrei Burcă:  "Mergem să dăm totul pe teren"

În viziunea fundaşului Andrei Burcă, naționala României de fotbal se bazează pe trei calități fundamentale: Inima, determinarea şi agresivitatea.

"Pe inimă, pe determinare, pe agresivitate. Mergem la fiecare meci să dăm totul pe teren şi asta trebuie să primeze, pentru că poți avea o zi în care să nu îți iasă toate, dar publicul apreciază când faci tot ce ține de tine. Atunci când adversarul este mai valoros, trebuie să întinzi mâna, să accepți realitatea, pentru că doar aşa am reuşit să construim în aceste preliminarii şi să devenim mai buni pe parcurs", a afirmat Andrei Burcă, în cadrul unui interviu FRF.

Nevoia de a ridica nivelul de joc

În urma victoriei la scor în fața Ucrainei, Andrei Burcă a scos în evidență necesitatea de a îmbunătăți nivelul de joc pentru a face față competiției de la EURO 2024. 

"Cred că în acest moment trebuie să fim mai buni în primul rând, să ne ridicăm nivelul, pentru că aici sunt cele mai bune echipe din Europa. Ştim cum am jucat în calificări, ştim că trebuie să fim la un alt potențial, să dăm mai mult din noi. Pentru că aici orice greşeală şi orice ratare, orice fază pe care o ai şi nu o judeci cum trebuie, costă foarte mult", a continuat fundașul.

Colaborarea cu Radu Drăguşin

Referitor la colaborarea cu Radu Drăguşin pe linia de fund a echipei naționale, Burcă a evidențiat faptul că cei doi se înțeleg de minune și se completează reciproc.

"Suntem două caractere puternice. Ne completăm, dar asta facem cu toții în cadrul echipei. Grupul a primat în aceste calificări şi datorită grupului mare parte din această calificare i se datorează", a mai spus apărătorul.

Presiunea "Generației de Aur"

Andrei Burcă recunoaște că performanțele obținute de Generația de Aur pun o anumită presiune pe actuala echipă națională, dar este de părere că echipa actuală are propria sa identitate și că nu se poate face o comparație directă între cele două formații.

"Nu putem compara vremurile, ei au făcut o performanță extraordinară în acele vremuri. Noi acum suntem răspunzători pentru ceea ce producem, pentru că este şi o presiune. Ei au reuşit acel Mondial de excepție, au fost aproape să ajungă în semifinale, a fost incredibil ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă", a concis Andrei Burcă.

  • România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Cum arată lotul României pentru EURO 2024

PORTARI: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

ATACANȚI: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!