GALERIE FOTO Turul stadioanelor de la EURO 2024 | Arena emblematică din Munchen găzduiește șase meciuri la turneul final

EURO 2024 Campionatul European 2024 stadionul din munchen EURO 2024 Cities Stadionul din Munchen - Euro 2024 / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 16:32
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 16:33

Stadionul emblematic din Munchen se pregătește să primească o parte din magia EURO 2024. Șase meciuri din cadrul turneului final vor avea loc pe această arenă ultramodernă.

Amplasată în districtul nordic Frottmaning, arena din Munchen este ușor de recunoscut datorită fațadei sale unice alcătuită din 2.800 de perne de aer iluminate cu LED-uri multicolore. Această tehnologie permite ca exteriorul stadionului să strălucească în 16 milioane de culori.

Capacitatea maximă a stadionului este de 75.024 de locuri (70.000 de locuri la meciurile internaționale), iar construcția sa a costat 340 millioane de euro.

 • Stadionul din Munchen - Euro 2024 / Sursa: Getty Images

O privire în culisele celui mai mare muzeu al clubului FC Bayern

Pentru cei care nu reușesc să prindă un bilet la meciurile de la EURO 2024, stadionul din Munchen oferă tururi ghidate în zilele fără meciuri. De asemenea, în interiorul stadionului se află și cel mai mare muzeu al clubului Bayern Munchen, unde fanii pot admira trofeele și pot afla mai multe despre istoria bogată a echipei.

Programul meciurilor la Euro 2024 pe stadionul din Munchen

România va debuta la Campionatul European din Germania pe stadionul din Munchen, împotriva Ucrainei. Iată cele șase meciuri care se vor disputa pe arena din Munchen în timpul Campionatului European din Germania:

 • 14 iunie 2024, ora 22:00: Germania - Scotia
 • 17 iunie 2024, ora 16:00: România - Ucraina
 • 20 iunie 2024, ora 16:00: Slovenia - Serbia
 • 25 iunie 2024, ora 22:00: Danemarca - Serbia
 • 2 iulie 2024, ora 19:00: Optimi de finală
 • 9 iulie 2024, ora 22:00: Semifinală

Reguli de acces la stadion pentru EURO 2024

Pentru EURO 2024, accesul pe stadionul din Munchen se va realiza în baza unor reguli specifice. Organizatorii recomandă tuturor spectatorilor să se informeze temeinic înainte de a se deplasa la stadion.

Iată câteva dintre cele mai importante reguli:

 • Nu se va permite accesul pe stadion cu genți mai mari decât formatul A4.
 • Se permite accesul cu o baterie externă mică, de mărimea telefonului.
 • Este obligatorie o formă validă de identificare cu fotografie (buletin, pașaport).
 • Sunt interzise camerele foto profesionale și umbrelele cu vârf ascuțit. Se pot aduce umbrele mici, complet pliabile.
 • Nu se poate fuma pe stadioanele de la Euro 2024.

Bilete electronice și accesul la stadion

Toate biletele pentru EURO 2024 vor fi electronice și vor fi livrate prin aplicația UEFA Mobile Ticket App. Este esențial ca spectatorii să descarce aplicația pe telefon și să transfere biletele către grupul lor înainte de a pleca spre Munchen.

Pentru o experiență cât mai facilă, se recomandă achitarea produselor alimentare și a băuturilor cu cardul bancar sau prin metode de plată contactless. Plata cu numerar va fi limitată.

Alte reguli

Nu există limită de vârstă pentru accesul pe stadion, dar toată lumea trebuie să dețină un bilet valid, indiferent de vârstă. De reținut că posesorii de bilete cu vârsta mai mică de 16 ani vor trebui să fie însoțiți de un adult care să dețină la rândul său un tichet valabil.

Atenție! Reintrarea pe stadion nu este permisă. Dacă alegi să părăsești stadionul, nu vei mai avea voie să intri.

Sunt permise doar steaguri naționale și bannere ale celor două echipe participante. În afară de steaguri naționale, spectatorii pot aduce și steaguri curcubeu pe stadion. Toate articolele trebuie să îndeplinească cerințele generale pentru steaguri sau bannere.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!