Euro 2012

Polonia este COSMARUL Greciei! Polonezii nu au straini in lot si promit sa-i faca praf pe greci, chiar in deschiderea EURO! Statistica e INCREDIBILA

Polonia - Grecia este pe 8 iunie, de la ora 19:00, LIVE TEXT pe sport.ro si m.sport.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iunie 2012, 20:12
Data actualizarii: Miercuri 06 Iunie 2012, 22:39

Polonia si Grecia deschid balul de la EURO vineri. Meciul care va inaugura turneul pune fata in fata una dintre organizatoare si Grecia, campioana din 2004.

Polonezii sunt printre cele trei echipe ale turneului formate numai din jucatori autohtoni. Niciun brazilian, nici macar un ceh sau vreun rus nu exista in lotul polonezilor.

Polonia a jucat de 4 ori in fata Greciei, in preliminariile pentru Mondialul din '86 si la cel pentru europenele din '88. Polonezii au castigat de trei ori, iar grecii o singura data.

S-a terminat 1-3, 1-4 si 1-2. Abia ultima data au castigat si grecii, tot un gol marcat, dar fara sa primeasca.

Grecia nu a mai marcat in fata Poloniei in ultimele 4 meciuri. La ultima partida directa, Zewlakow a jucat pentru a 102-a oara si ultima pentru polonezi, record de selectii.

In ultimele 6 intalniri, Polonia s-a impus de patru ori si doua partide s-au incheiat la egalitate.

In total 15 meciuri au cele doua, 10 victorii Polonia, 2 egaluri si 3 succese pentru greci.

Interesant este si ca imnul Poloniei pentru EURO este cantat pe ritmuri de folk, de niste batranele.

Grecia il are pe Gekas, care a jucat un singur minut pentru Portsmouth si fost trimis acasa pentru ca a refuzat sa mai intre ca rezerva si in alte meciuri.

Grecii au si un imn lung de 158 de versuri, care daca ar fi cantat pana la capat ar dura aproape o ora, bine ca vom auzi numai 2 minite din el.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies