Burleanu Cupa Romaniei premii cupa romaniei Razvan Burleanu Cupa Romaniei

Burleanu anunță lapte și miere în Cupa României! Care e totalul fondului de premiere

Ședința Comitetului Executiv a avut loc miercuri, la Casa Fotbalului din București. S-au adoptat mai multe decizii importante. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 18:33
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 18:47

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că premiile totale ale ediţiei 2022-2023 a Cupei României, care se va desfăşura într-un nou format, se ridică la peste 1,4 milioane de euro.

38.000 de euro e fondul de premiere pentru primul tur al Cupei României 

"Am aprobat fondul de premiere pentru Cupa României în noul format. Am reuşit să aprobăm şi creşterea premiilor totale acordate participantelor în Cupa României, începând din sezonul următor. Vom creşte fondul de premiere cu aproximativ 50%, urmând ca din următorul ciclu financiar să înregistrăm creşteri chiar şi mai mari. Se va premia fiecare punct câştigat, astfel fondul total de premiere depăşeşte 1,4 milioane de euro.

Premierea începe din primul tur, când vom avea un fond de 38.000 de euro. În finală cele două echipe vor lupta pentru 240.000 de euro şi implicit calificarea în Conference League. Totodată, am introdus în criterii de departajare care presupune executarea loviturilor de la 11 metri, în caz de egalitate, aşadar după fiecare meci se vor executa penaltyuri pentru a putea face diferenţa în cazul în care vom avea o egalitate perfectă în faza grupelor la nivel regional", a explicat preşedintele FRF.

Majorare a baremurilor de arbitraj

De asemenea, Comitetul Executiv a aprobat o majorare a baremurilor de arbitraj. “Am aprobat o majorare, ca urmare a unei rate înalte de inflaţie. Şi ultima intervenţie a avut loc în urmă cu mai bine de zece ani. Ne dorim şi să protejăm integritatea competiţiei, dar şi să creştem retenţia arbitrilor, mai ales în eşaloanele inferioare”.

“Au fost aprobate şi condiţiile de omologare a stadioanelor în general, dar şi condiţiile minime în ceea ce priveşte instalaţiile media tv în ceea ce priveşte Liga a 2-a, liga de tineret sau liga 1 de fotbal feminin. Ne dorim să îmbunătăţim facilităţile de transmisie tv”, a mai declarat Răzvan Burleanu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!