TRUE STORY // Baietelul care pastea oile si fugea de lupi e acum erou national si se bate pentru trofeul Cupei Mondiale

Povestea lui Luka Modrici incepe intr-un sat din munti, la o stana de oi amenintata in permanenta de lupi.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Iulie 2018, 13:15
Data actualizarii: Sambata 14 Iulie 2018, 13:45

Luka Modrici, erou national in Croatia si unul dintre principalii candidati la castigarea Balonului de Aur, are o poveste de viata desprinsa parca din filme.

Un documentar filmat in 1989-90, postat recent pe Youtube, a adus in atentia lumii copilaria lui Luka Modrici, inainte ca acesta sa descopere mingea de fotbal.

  • TRUE STORY // Baietelul care pastea oile si fugea de lupi e acum erou national si se bate maine pentru trofeul Cupei Mondiale

Documentarul a fost filmat de regizorul Pavle Balenovic, care a vrut sa surprinda stilul de viata al familiilor de ciobani care traiesc intr-o zona impanzita de lupi, la cateva zeci de kilometri distanta fata de orasul Zadar.

Regizorul a vizitat atunci mai multe case si a stat de vorba cu oamenii. La un moment dat, in film apare si familia Modrici, "oameni simpli si cu mult bun simt", iar camera il surprinde si pe Luka, un baietel de numai 5 ani invatat de mic cu munca.

VIDEO CU DOCUMENTARUL AICI

La scurt timp dupa filmarea acestui documentar, in Iugoslavia a inceput razboiul, iar familia Modrici a fost nevoita sa fuga de acasa, inainte ca satul sa fie distrus.

Bunicul lui Luka Modrici a fost executat. Familia a fugit intr-un orasel departe de campul de razboi si s-a cazat la un hotel. Acolo, Luka a inceput o viata noua. A dat oile si lupii pe mingea de fotbal, iar primele meciuri le-a jucat in parcarea acelui hotel.

Documentarul lui Pavle Balenovic despre lupi si oamenii care traiesc printre ei, filmat in 1990, a fost cumparat acum de BBC.

Imaginile cu Luka Modrici printre oi, la stana, sunt astazi virale pe net.

Satul in care Luka Modrici si-a petrecut primii cinci ani din viata i-a preluat numele starului din nationala Croatiei.

Asa arata casa lui Luka Modrici, distrusa de razboi.

Modrici este acum erou national si unul dintre candidatii pentru castigarea Balonului de Aur.

Duminica, Luka Modrici se bate pentru castigarea Cupei Mondiale alaturi de Croatia, nationala aflata la cea mai buna performanta din istorie.

Modifică setările cookies