Horia Colibasanu stie cum va sarbatori dupa ce cucereste Everestul! Care e primul lucru pe care il va manca dupa ce face istorie

Colibasanu era sa o pateasca in drumul catre Everest. Pericole sunt la tot pasul!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Mai 2014, 12:46
Data actualizarii: Duminica 11 Mai 2014, 12:50

Horia Colibasanu a trecut si ultimul hop inainte sa atace Everestul si sa devina primul roman care face asta fara masca de oxigen. A ajuns la peste 8000 de metri si se chinuie sa respire!

Horia Colibasanu va sta 20 de zile in tabara din Himalaya, inaintea sa atace tinta cea mare: Everst! Colibasanu e singurul roman care a mai ramas in expeditie. Doi s-au intors.

Colibasanu era sa o pateasca in drumul catre Everest. Pericole sunt la tot pasul!

"Pentru un pas la peste 8000 si ceva de metri ai nevoie de mult mai multa respiratie decat ai nevoie normal. Nu pot sa spun ca Horia a cazut in crevasa dar a fost aproape sa cada, a fost sustinut de mine si de Peter. Din pacate, mai ales pe Everest, exista suficienti alpinisti decedati care le raman corpurile pe traseu", a spus Iustin Ionescu, cel care l-a insotit pe Horia intr-o anumita perioada a expeditiei.

Desi la peste 8000 de metri pofta de mancare dispare, Colibasanu va sarbatori cu slanina de acasa cucerirea celui mai inalt varf din lume.

Modifică setările cookies