Dan Petrescu CFR Cluj Conference League

Greu de egalat! Cifrele impresionante ale lui Dan Petrescu în competițiile europene

”Nu o să mai fiu egalat”, s-a încumetat să spună Dan Petrescu, după o nouă calificare în primăvara europeană cu CFR Cluj, cu referire la palmaresul său în cupele europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Noiembrie 2022, 10:10
Data actualizarii: Vineri 04 Noiembrie 2022, 10:10

Entuziasmat de calificarea în primăvara Conference League, performanță care a adus și o sumă importantă în conturile clubului din Gruia, Dan Petrescu le-a reamintit contestatarilor de palmaresul său în cupele europene.

Palmaresul impresionant al lui Dan Petrescu în cupele europene

Unul impresionant, ce-i drept, dacă luăm în calcul numărul de meciuri pe banca celor de la CFR Cluj și parcursul din grupele Champions League cu Unirea Urziceni (2009-2010). 

Dan Petrescu a ajuns, până acum, la 44 de meciuri în competițiile europene cu CFR Cluj și atinge borna de 52 de meciuri dacă luăm în calcul și perioada petrecută la Unirea Urziceni.

Bilanțul este pozitiv pentru cel poreclit ”Bursucul”. În 44 de meciuri a strâns 18 victorii, la care se mai adaugă 11 rezultate de egalitate. Înfrângerile sunt în număr de 15.

În acest an, antrenorul a ajuns la șapte sezoane cu meciuri în cupele europene, dacă le luăm în calcul și pe cele două de la Unirea Urziceni, la care se mai adaugă și alte meciuri europene, cu Dinamo Moscova și Wisla Cracovia.

„Ceilalți n-au jucat în Europa. Cine a jucat în Europa? Două meciuri, un meci? Eu am vreo 50 de meciuri cu CFR în Europa. Nu o să mai fiu egalat. Îmi pare rău, dar asta e realitatea”, a spus Dan Petrescu, pentru PRO TV.

VIDEO - Dan Petrescu, interviu în exclusivitate pentru PRO TV

CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Conference League

Obligată să câștige pentru a-și asigura calificarea, CFR Cluj și-a îndeplinit obiectivul: victorie cu 1-0 contra lui FC Ballkani grație golului reușit de Nana Boateng în minutul 17. Trupa lui Dan Petrescu a terminat grupa cu 10 puncte, pe locul secund, la o lungime în spatele liderului Sivasspor, dar peste Slavia Praga (8p) și FC Ballkani (4p).

Astfel, CFR Cluj își va continua aventura europeană. Campioana României va merge în 16-imile Conference League, fază denumită și play-off pentru optimi. Aici, formația antrenată de Dan Petrescu va întâlni o formație care a încheiat pe locul 3 în grupele din Europa League.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!