FCSB Conference League Mihai Stoica Conference League

FCSB riscă să joace fără spectatori în play-off-ul Conference League! Reacția lui Mihai Stoica și ce amendă poate primi din partea UEFA

FCSB riscă să joace cu porțile închise în play-off-ul Conference League, împotriva celor de la Viking, după evenimentele petrecute la meciul cu Dunajska Streda.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 August 2022, 23:46
Data actualizarii: Vineri 12 August 2022, 23:46

Vicecampioana a jucat cu peluza sud a Arenei Naționale închisă de UEFA din cauza scandărilor rasiste ale fanilor FCSB. Galeria s-a mutat în peluza de la polul opus, dar în vizorul observatorilor forului european nu au lipsit elementele care pot fi considerate rasiste.

FCSB riscă o amendă usturătoare după meciul cu Dunajska Streda!

De această dată, delegatul UEFA s-a legat de un steag afișat în peluză, care ilustrează crucea celtică și un suporter cu o cagulă, care poate fi considerat un sombil neo-nazist.

În minutul 18, steagul a fost scos din peluză la solicitarea observatorului UEFA, potrivit lui Mihai Stoica, dar FCSB ar putea avea probleme mari. Riscă suspendarea terenului și o amendă usturătoare, de 200.000 de euro, notează GSP.

„Când Olaru făcea al 250-lea sprint, epuizat, căzut pe gazon, zeci de mii de oameni au aprins torțele telefoanelor, că altfel (n.r. cu torțe reale) eram suspendați pe viață. Și-așa avem probleme cum nu vă puteți imagina.

A fost un steag, pur și simplu, observatorul și ofițerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Și un suporter cu cagulă. Am citit azi despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist. Pur și simplu e o confuzie, sper să înțeleagă. Peluza Nord a fost la înălțime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, a spus MM Stoica, la Orange Sport.

VIDEO - Intervenția lui Gigi Becali din emisiunea Ora Exactă în Sport

Suma de 200.000 de euro a intrat în conturile clubului în urma meciului FCSB - Dunajska Streda 1-0 doar din vânzarea de tichete. Peste 40.000 de fani au venit la meci.

Pe lângă cei 550.000 de euro asigurați pentru calificarea în turul trei, FCSB o să primească din partea UEFA încă 750.000 de euro pentru calificarea în play-off. Dacă va ajunge în grupe, vicecampioana va primi încă trei milioane de euro, astfel că suma la care ar putea ajunge la 4,3 milioane de euro!

La această sumă s-ar mai putea adăuga și banii de la UEFA pentru rezultate. O victorie în grupe este remunerată cu 500.000 de euro, iar un rezultat de egalitate cu 166.000 de euro. În plus, primul loc la finalul grupei este recompensat cu 650.000 de euro, iar locul doi cu 325.000 de euro.

VIDEO - Rezumatul meciului FCSB - Dunajska Streda 1-0

Modifică setările cookies