Japonia Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 optimi campionatul mondial CM 2022

Presa din Japonia nu s-a ferit de cuvinte mari după calificarea naționalei în optimile de la Mondial. Cele mai importante reacții

Japonia a învins Spania cu scorul de 2-1, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Campionatului Mondial, dar ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 08:39
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 09:02

Japonia a produs o nouă surpriză la Campionatul Mondial, prin golurile marcate de Ritsu Doan (minutul 48) şi Ao Tanaka (minutul 53), revenind, ca şi la meciul cu Germania, după ce a fost condusă prin reușita lui Alvaro Morata (minutul 7).

Spania, care a tremurat pentru calificare câteva minute (cât timp a condus Costa Rica pe Germania), şi-a văzut interesul, terminând pe locul secund şi având un culoar favorabil în continuare către fazele superioar

Spania s-a calificat în optimi de pe locul secund, după un debut fulminant, 7-0 cu Costa Rica, şi apoi două meciuri mai puţin convingătoare, 1-1 cu Germania şi 1-2 cu Japonia. Eşecul cu Japonia aduce selecţionatei ''La Roja'' un adversar mail facil la prima vedere în optimile de finală, câştigătoarea Grupei F, Maroc, meciul fiind programat pe 6 decembrie (Education City Stadium - Doha, 17:00).

Reacția presei din Japonia după performanța naționalei de la Mondial

Japonia, care a câştigat grupa după 2-1 cu Germania, 0-1 cu Costa Rica şi 2-1 cu Spania, va înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială, meci care va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00).

Publicațiile nipone nu au trecut cu vederea rezultatul spectaculos obținut de naționala de fotbal, iar titlurile au fost pe măsură.

"Japonia mușcă din nou și bate Spania", au scris cei de la Asahi, în timp ce Japan Time a titrat: "Japonia învinge Spania și trece mai departe la Campionatul Mondial după o victorie surpriză șocantă". "Șocant", "Surprinzător", "Dramatic" sunt alte titluri de pe primele pagini ale publicațiilor japoneze.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!