CM 2022

Japonia, felicitată de Elon Musk pentru calificarea în optimile de finală. Statistica incredibilă a niponilor în meciul cu Spania

Japonia a învins Spania cu scorul de 2-1, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Campionatului Mondial, dar ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 23:48
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 00:03

Japonia a produs o nouă surpriză la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Ritsu Doan (minutul 48) şi Ao Tanaka (minutul 53), revenind, ca şi la meciul cu Germania, după ce a fost condusă prin reușita lui Alvaro Morata (minutul 7).

Spania, care a tremurat pentru calificare câteva minute (cât timp a condus Costa Rica pe Germania), şi-a văzut interesul, terminând pe locul secund şi având un culoar favorabil în continuare către fazele superioar

Spania s-a calificat în optimi de pe locul secund, după un debut fulminant, 7-0 cu Costa Rica, şi apoi două meciuri mai puţin convingătoare, 1-1 cu Germania şi 1-2 cu Japonia.

Eşecul cu Japonia aduce selecţionatei ''La Roja'' un adversar mail facil la prima vedere în optimile de finală, câştigătoarea Grupei F, Maroc, meciul fiind programat pe 6 decembrie (Education City Stadium - Doha, 17:00).

Japonia, care a câştigat grupa după 2-1 cu Germania, 0-1 cu Costa Rica şi 2-1 cu Spania, va înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială, meci care va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00).

Mesaj de susținere din partea lui Elon Musk

După victoria cu Spania și calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial, niponii au primit un mesaj de felicitare din partea Elon Musk, care a scris pe Twitter: "Felicitări, Japonia!".

Statistică teribilă pentru Japonia în meciul cu Spania

Victoria Japoniei cu Spania este cu atât mai impresionantă, cu cât reprezentativa din Asia a avut o posesie de doar 17,7% pe durata partidei, cea mai mică din istoria unui meci de la Campionatul Mondial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!