Granit Xhaka Cupa Mondiala din Qatar CM 2022

O jurnalistă l-a criticat aspru pe Granit Xhaka pentru gestul grosolan făcut la meciul cu Serbia. Cum a reacționat tatăl acestuia

Granit Xhaka a stârnit reacții negative pentru gestul sfidător făcut în timpul meciului cu Serbia, când și-a dus mâna la zona intimă, provocându-i pe jucătorii din echipa adversă. O jurnalistă și-a exprimat public părerea cu privire la acest act, iar tatăl fotbalistului a sărit să-l apere.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 21:58
Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 21:59

Fotbalistul de la naționala Elvetiei, în vârstă de 30 de ani, a creat un moment tensionat pe teren când și-a dus mâna la zona intimă și le-a adresat niște cuvinte jucătorilor Serbiei, făcându-i pe aceștia să invadeze terenul și să fie pedepsiți cu mai multe cartonașe galbene.

Se pare că circulau zvonuri potrivit cărora soția jucătorului sârb, Predrag Rajkovic, ar fi fost implicată într-o aventură cu Dusan Vlahovic, coechipierul său, iar Khaka s-a folosit de acest lucru pentru a-i stârni pe adversari.

La scurt timp după incident, Zana Avdiu, o jurnalistă și o activistă de origine albaneză l-a criticat pe elvețian printr-o postare făcută pe rețelele sociale. Acesta a clasificat gestul drept o rușine, un simbol al agresiunii sexuale.

"Actul lui Granit Xhaka este o rușine. Un act al unui băiat de stradă". Ba mai mult, critica a continuat și în timpul unei emisiuni TV: "Ce spune despre societatea noastră când aclamăm un astfel de gest?"

Restul invitaților, toți bărbați, au sărit să-i ia apărarea fotbalistului, spunând că jurnalista "nu înțelege emoțiile unui fotbalist", sau chiar gestul în sine.

Însă, Zana a continuat să explice de ce gestul lui Xhaka a fost nepotrivit, clisificându-l drept simbol al unei agresiuni sexuale,  moment în care tatăl fotbalistului a intrat în direct, printr-un apel telefonic, pentru a-și apăra fiul.

Acesta s-a adresat jurnalistei doar la persoana a treia și a început să explice cum fiul său militează pentru drepturile femeilor din Albania, după care a încheiat discuția cu amenințări la adresa femeii.

"Nu, nu, nu: "Dacă îl numește pe Granit Xhaka un om al străzii, este o mare rușine!".

"Femeia care este la această emisiune nu are nicio idee despre sport, emoții sau albanezi. Acești oameni (n.r sârbii) îi insultă mama, soția și copiii, fac o serie de gesturi, scandează "Ucideți albanezii!", "Kosovo este Serbia!" și ea îl numește pe Granit un băiat de stradă.

"Familia Xhaka nu s-a predat niciodată și nu se predă. Gestul lui Granit nu a fost nici politic, nici sexist. Granit este Granit. El nu a făcut acest gest pentru a jigni pe cineva. Vă avertizez din nou: ar trebui să aveți grijă ce scrieți despre familia Xhaka." 

Amenințare la care Avdiu a răspuns: "Dacă nu, ce se întâmplă?".

"Îți voi spune mai târziu ce se întâmplă. Va trebui să răspunzi pentru tine în toate privințele. Dar când va veni momentul, va fi deja prea târziu, vă garantez asta cu viața mea. Pentru că nu cunoști familia Xhaka", a ripostat tatăl lui Xhaka.

Tatăl lui Xhaka, care este din Albania și s-a mutat în Elveția înainte ca fiii Granit și Taulant să se nască, a subliniat, de asemenea, că fiul său a militat pentru și a susținut femeile albaneze care au fost violate în timpul războiului din Kosovo.

El a adăugat: "Își pune în pericol cariera și spune lumii cine le-a violat pe mamele, surorile și copiii noștri albanezi - peste 20.000 de victime".

Sursă foto: Getty

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!