kylian mbappe Cupa Mondiala Dorinel Munteanu CM 2022

El e jucătorul pe care se pun toți banii! Fotbalistul care ar putea să le ia fața lui Messi și Ronaldo la Mondial

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, la ultimul Campionat Mondial din carieră.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 09:22
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 09:31

Adversari o viață întreagă, Messi și Ronaldo se află pe final de carieră, iar în Qatar vor participa, cel mai probabil, la ultimul Campionat Mondial din carierele lor.

Deși mulți sunt conviși că fotbalul nu va mai fi la fel după ce cei doi titani vor trage cortina peste cariera fotbalistică, Dorinel Munteanu este convins că vor veni alți fotbaliști din urmă care să le ia locul.

Fostul mare internațional este de părere că la Mbappe va fi starul acestei ediții a Campionatului Mondial, dacă va fi ajutat și de echipă.

„Sigur că va fi ultima lor participare, vârsta nu iartă pe nimeni. O să-i regretăm, pentru că Ronaldo şi Messi ne-au bucurat atâţia ani cu prezenţa lor la turneele finale. Dar a venit şi sfârşitul, ca să spun aşa. Însă eu sunt convins că vor veni alţi fotbalişti din urmă care ne vor încânta. Cum e Mbappe, de exemplu. El poate fi desemnat la final cel mai bun jucător al turneului, dar să fie ajutat şi de echipă. Dacă Franţa ajunge în fazele superioare atunci el poate face diferenţa. El este într-o formă foarte bună, ca şi alţi jucători, de asta spun că această Cupă Mondială va fi la un nivel mai ridicat decât celelalte”, a spus Dorinel Munteanu, potrivit Agerpres.

România nu merge la Mondial, însă Dorinel Munteanu speră să ajungem la Euro

Participant la două ediţii de Cupă Mondială, Dorinel Munteanu susţine că o participare la Campionatul European ar da un moral bun primei reprezentative a României în preliminariile CM din 2026.

„Noi ne dorim ca România să se califice la următoarea Cupă Mondială. Dar înainte de asta să ajungem la Campionatul European. Eu sunt optimist în preliminariile astea, pentru că suntem într-o grupă cât de cât accesibilă. Dar ţine mult de grup, nu avem pe cineva care să facă diferenţa, individual vorbesc. Dar şanse avem cu Elveţia, cu Israel... sunt echipe accesibile. Sigur, nu suntem noi favoriţi, dar ne putem califica. Iar o calificare la EURO ne-ar da un moral mult mai bun în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026. Orice calificare pentru noi acum este aur”, a mai precizat Munteanu.

A 22-a ediţie a Cupei Mondiale la fotbal se va desfăşura în Qatar în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie 2022. Aceasta va fi prima Cupă Mondială organizată în lumea arabă şi a doua organizată în Asia după ediţia 2002 din Coreea de Sud şi Japonia. Turneul final din Qatar va fi ultimul care se va desfăşura într-un sistem cu 32 de echipe, numărul urmând să crească la 48 de selecţionate începând cu CM 2026 din SUA, Mexic şi Canada.

Echipa naţională a României nu s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar. România a participat la şapte ediţii ale Cupei Mondiale, 1930, 1934, 1938, 1970, 1990, 1994 şi 1998. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia 1994 din Statele Unite ale Americii, când a atins faza sferturilor de finală.

Modifică setările cookies