Spania Brazilia Franta Italia CM 2014

Spania rescrie istoria celor mai mari dezastre de la Mondial si intra in Grupa RUSINII cu Brazilia, Franta si Italia 

Spania nu este singura campioana mondiala care paraseste prematur un turneu final. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Iunie 2014, 07:00
Data actualizarii: Joi 19 Iunie 2014, 07:17

Spania a luat 7 goluri in doua meciuri la acest mondial, mai multe decat a primit la ultimele trei turnee finale la care a jucat, europene si mondiale.

Dupa 1-5 cu Olanda si 0-2 cu Chile, Spania este out de la mondial si repeta o istorie a rusinii prin care au mai trecut Brazilia, Franta si Italia.

In 1966, Brazilia era campioana mondiala en-titre si spera sa-si pastreze trofeul in Anglia. In meciul de deschidere, brazilia reusea sa o invinga pe Bulgaria cu 2-0, prin golurile lui Pele si Garrincha, insa acea partida a insemnat si accidentarea lui Pele, care a contat enorm.

In urmatorul meci, Brazilia a fost invinsa cu 3-1 de Ungaria, pentru ca in ultima partida sa fie batuta de Portugalia lui Eusebio. Astfel, Brazilia parasea grupa de mondial.

In 2002, Franta venea dupa un titlu mondial si unul european, iar sperantele erau uriase. Debutul a fost dezastruos. Senegal a invins Franta cu 1-0, prin golul lui Papa Bouba Diop, pentru ca meciul al doilea sa se incheie 0-0, cu Uruguay.

A treia partida din Grupa a fost o alta infrangere, 0-2 cu Danemarca, iar Franta parasea turneul final.

In 2010, Italia era detinatoarea Cupei Mondiale, dar nu a reusit sa supravietuiasca unei grupe modeste, cu Paraguay, Noua Zeelanda si Slovacia. Italia a facut 1-1 atat cu Paraguay, cat si cu Noua Zeelanda, si a pierdut in meciul decisiv, cu Slovacia, cu 3-2.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!