Promisiunea care i-a schimbat viata. Pele a JURAT ca aduce Cupa Mondiala acasa! Cel mai emotionant moment din cariera

Promisiunea care i-a schimbat viata. Pele a JURAT ca aduce Cupa Mondiala acasa! Cel mai emotionant moment din cariera

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, miercuri 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

Pele e cel mai bun marcator din toate timpurile, are trei Cupe Mondiale in palmares plus o multime de trofee individuale si la echipele sale de club.

Nationala Braziliei este cea care i-a marcat viata inca de mic. La 9 ani, Pele i-a promis tatalui sau ca va razbuna Brazilia pentru finala pierduta in fata rivalilor din Uruguay pe Maracana. Atunci au fost 200.000 de spectatori iar Brazilia a fost invinsa cu 2-1 in meciul ce avea sa ramana in istorie ca "Maracanazo". Au fost zile de doliu in Brazilia dupa acea finala, iar portarul de atunci al brazilienilor a fost nevoit sa fuga si sa se ascunda din cauza amenintarilor 

Tot atunci Pele si-a vazut tatal pentru prima data cu lacrimi in ochi si i-a promis ca ii va aduce intr-o zi Cupa Mondiala. Opt ani mai tarziu, Pele era titular si marca de doua ori in victoria cu 5-2 din fata gazdei Suedia. A ramas si pana acum finala cu cele mai multe goluri de la Cupa Mondiala.

"Calatoria mea preferata? A fost atunci cand l-am vazut pe tata plangand pentru prima data, aveam noua ani. Era atat de trist ca Brazilia a pierdut finala Cupei Mondiale din 1950 cu Uruguay. Atunci i-am promis ca voi castiga Cupa Mondiala intr-o zi pentru el. Opt ani mai tarziu am castigat Cupa Mondiala cu Brazilia cand aveam doar 17 ani", si-a amintit Pele in Vanity Fair.

Legenda Braziliei are un singur regret legat de cariera sa impresionanta. "N-am jucat niciodata in catedrala fotbalului: stadionul Wembley din Londra".

Cel mai fericit moment din viata lui Pele a fost finala Cupei Mondiale din 1958. "In Suedia, cand Brazilia a castigat prima din cele cinci trofee de la Cupa Mondiala. Acea zi mi-a schimbat viata si mi-a format destinul", a mai spus Pele. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte
BRAT
Modifică setările cookies