Belgia, cea mai avantajata echipa din Brazilia! O nationala va parcurge aproape 15.000km pentru cele 3 meciuri! INFOGRAFIC Bild

CM 2014
Live Blog

BraZile de Mondial

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Iunie 2014, 09:37
Data actualizarii: Joi 12 Iunie 2014, 11:00

Au mai ramas doar cateva ore pana la debutul turneului final al Campionatului Mondial de la Rio. AICI vom comenta tot ce se intampla inainte, in timpul si dupa Mondial - rezultate, schimbari, poze nebune cu fanii si multe altele.

10:15 12 Jun

Nemtii se distreaza de minune in cantonamentul din Brazilia. Iar 'capul rautatilor' este, de cele mai multe ori, Lukas Podolski. Atacantul lui Arsenal a postat pe Instagram o poza amuzanta alaturi de colegul sau si de la echipa de club, Mesut Ozil

09:59 12 Jun

Cei de la Google s-au pregatit si ei special pentru startul Campionatului Mondial - noul doodle animat se deschide cu o minge galbena, cu buline verzi, acestea fiind culorile de pe drapelul Braziliei, mingea facand salturi de la o litera la alta a cuvantului Google, pentru ca literele sa se transforme in suporteri pe fundalul viu colorat al capitalei Rio de Janeiro, dominata de statuia lui Iisus de pe Muntele Corvocado.

O alta surpriza a celor de la Google cu ocazia Campionatului Mondial are loc atunci cand utilizatorii cauta numele unuia dintre cei 736 de jucatori convocati la Campionatul Mondial. Ei pot sa afle imediat programul echipei nationale pentru care evolueaza acel jucator.

09:37 12 Jun

Nemtii de la Bild au facut un infografic in care analizeaza cati kilometri vor parcurge nationalele prezente la Mondial pana in Brazilia. Cel mai mult au de mers americanii, 14.326 de kilometri, pentru cele 3 meciuri din grupa! Belgienii stau cel mai bine la acest capitol, ei fiind nevoiti sa mearga 'doar' 1.784 de kilometri

08:51 12 Jun

Primul meci de la Campionatul Mondial va fi intre Brazilia si Croatia de la ora 23.00! La conferinta de presa de dinaintea meciului, Neymar si Felipe Scolari au promis un turneu final mare pentru Brazilia

"E timpul nostru! Avem sapte pasi de facut si trebuie sa urcam treptat, nu putem sari. Primul pas este cel cu Croatia.

Daca il aveam pe Neymar ca adversar, ar fi trebuit sa fac multe lucruri, nu stii niciodata cum poate improvizatia sa schimbe un meci. Daca era in tabara cealalta, mi-as fi facut foarte multe ganduri peste noapte. Cand ai in fata un fotbalist de un asemenea nivel, trebuie sa elaborezi ceva" a declarat selectionerul Braziliei, Luis Felipe Scolari.

"Asa cum spune Scolari, 'e timpul'. E timpul ca brazilienii sa spere. Sper sa imi ajut echipa in cel mai bun mod posibil. Suntem 11 jucatori pe teren. Nu vreau sa fiu cel mai bun jucator al turneului sau golgheter, vreau doar sa fiu campion cu echipa mea.

Romario si Ronaldo au fost 'asii' care m-au inspirat in fotbalul mondial. Imi amintesc des de Campionatul Mondial din 2002, desi nu am foarte multe amintiri. Stiu ca m-am tuns ca Ronaldo si am plecat sa sarbatoresc la casa bunicii mele" a declarat Neymar la conferinta de presa.

08:17 12 Jun

Balotelli e pus pe show si la Campionatul Mondial! Starul Italiei a impresionat cu un artificiu tehnic la ultimul antrenament

07:15 12 Jun

S-a terminat cu rivalitatea intre Argentina si Brazilia - la Belo Horizonte, starurile nationalei Argentinei s-au simtit ca acasa cu 10.000 de oameni in tribune. La primul antrenament deschis inainte de CM, multi fani au invatat terenul sa-i vada de aproape pe Messi, Di Maria sau Aguero.

Printre acestia, si un fan care semana foarte bine cu Ronaldinho, fostul coleg al lui Messi la Barcelona! El a fugit direct catre Messi si a ingenunchiat in fata starului argentinian, provocand multe rasete.

Messi a fost ovationat de catre fani insa cel care le-a atras tuturor privirile a fost Di Maria, fiind la randul lui ovationat pentru reusitele dintr-un meci scoala.

23:06 11 Jun

Multumim, Brazilia :) Suntem si noi la Mondial, in urma unei gafe a brazilienilor.

Hazard, Kompany si Courtois au ajuns la Rio, iar brazilienii au vrut sa le faca o surpriza. A fost una neplacuta pentru belgieni, care au fost nevoiti sa admire arborat pe hotel drapelul urias al... Romaniei.

21:23 11 Jun

Leonardo di Caprio va lua parte la Mondialul din Brazilia. Pana aici, nimic iesit din comun. Ceea ce socheaza este extravaganta cu care 'Lupul de pe Wall Street' pare sa-si fi ramas in rolul cu care a facut senzatie in 2014 :)

Actorul american a ajuns la Rio cu un avion privat, insotit cu o gasca de 21 de prieteni. S-au cazat pe yacht-ul de 150 de metri al miliardarului Mansour, nimeni altul decat patronul lui Manchester City, iar maine, la meciul de deschidere, vor ajunge cu un elicopter la Sao Paolo.


 

21:03 11 Jun

Are 87 de ani si isi incanta prienenii de bere cu jongleriile lui. Batranelul din imagine poate sa tina 87 pe picior :)

20:44 11 Jun

Mondialul din Brazilia ar fi putut debuta cu o tragedie. Soferul autocarului care transporta delegatia chilienilor a evitat in ultimul moment impactul cu o femeie inconstienta, pe autostrada.

Autocarul, escortat de mai multe masini de politie, mergea cu viteza mare in momentul in care femeia i-a iesit in fata. Din fericire, soferul a avut prezenta de spirit si a reusit sa franeze la timp.

20:27 11 Jun

O veste buna pentru nemti. Il vor avea in poarta pe Manuel Neuer la derbu-ul cu Portugalia de luni. Si lusitanii si-au recuperat vedeta. Cristiano Ronaldo va fi apt la ora partidei. 

20:25 11 Jun

Englezii au aflat tactica nationalei Angliei, cu cateva zile inainte de meciul cu Italia! Secundul lui Roy Hodgson, Gary Neville a fost fotografiat cu cateva foi importante in mana, iar englezii au reusit sa descifreze care e planul de atac al nationalei Angliei. 

"Cand mingea intra zona de control, echipa trebuie sa paseze de cel putin 3 ori inainte sa trimita mingea spre atacant. 

Cand mingea e trimisa in careu, doi mijlocasi vor patrunde acolo pentru a forta un 3 contra 2. 

Daca adversarii recupereaza mingea, atunci exista posibilitatea unui contraatac rapid", scrie Daily Mirror. 

Jurnalistii britanici cred ca englezii vor incerca sa joace cu pase scurte si pe centru contra Italiei la partida de sambata seara, disputata la Manaus. Tot ei mai sustin ca Daniel Sturridge va fi titular in atacul Angliei. 

19:13 11 Jun

Primul super meci de la Cupa Mondiala, Spania - Olanda (vineri, ora 22.00) va fi arbitrat la centru de Nicola Rizzoli (Italia).

FIFA continua insa experimentele, la fel ca la turneele finale anterioare. De exemplu, Chile - Australia (sambata, ora 01.00), va fi arbitrat de o brigada de arbitri din Coasta de Fildes, Burundi si Panama :)

18:10 11 Jun

Un stadion construit pentru doar 4 meciuri (Manaus), cu materiale aduse cu vaporul pe Amazon!!, plus un producator de bere, sponsor al Mondialului, care le-a spus brazilienilor in fata: "Nu ne intereseaza de legile voastre, noi vindem bere pe stadioane!"

Sunt doar cateva probleme subliniate de John Oliver (HBO) intr-un discurs de 15 minute care face toti banii.

17:22 11 Jun

Maradona: "Neymar este un fel de Pele al zilelor noastre, Messi, un fel de Maradona. Diferenta dintre Messi si Neymar e ca diferenta dintre Maradona si Pele" :)

14:47 11 Jun

Momente fantastice la antrenamentul Uruguayului. 8000 de suporteri au fost prezenti la sedinta de pregatire pentru nationala care va juca in grupa mortii, cu Anglia, Italia si Costa Rica. Surprinzator insa, nu Luis Suarez a fost vedeta autografelor la antrenament, ci Lugano. Acesta a jucat la Sao Paulo si este extrem de iubit in Brazilia.

13:12 11 Jun

Ousmane Viera Diarrassouba, Constant Djakpa, Alvaro Pereira, Carlo Costly si Beto sunt singurii fotbalisti care au evoluat in Liga I din cei 736 de jucatori selectionati pentru Mondialul din Brazilia.

Vieira (Coasta de Fildes) a evoluat la CFR Cluj, Inter Curtea de Arges si Pandurii in Liga 1 intre 2008 si 2013. Djakpa (Coasta de Fildes) a evoluat la Pandurii in sezonul 2008/2009, fiind vandut in Germania la Bayer Leverkusen pentru 1 milion de euro.

Alvaro Pereira (Uruguay) a jucat la CFR Cluj in sezonul 2008/2009, fiind vandut la FC Porto cu 4,5 milioane de euro. Carlos Costly (Honduras) a jucat doar o jumatate de sezon la Vaslui in 2010 si a plecat cu scandal. Portarul Beto a fost imprumutat in sezonul 2011/2012 de catre FC Porto la CFR Cluj

12:42 11 Jun

Englezii de la Telegraph dezvaluie starea foarte proasta a gazonului de pe stadionul din Manaus pe care se va juca Anglia - Italia, sambata spre duminica noapte de la ora 01.00 (ora Romaniei)

12:08 11 Jun

Iata cum arata primul 11 al celor mai scumpi jucatori prezenti la Campionatul Mondial - absenta unor jucatori precum Gareth Bale sau Franck Ribery nu afecteaza foarte mult, cota cumulata a jucatorilor este de 535,8 milioane de lire sterline!

11:23 11 Jun

Fabio Capello este cel mai bine platit antrenor prezent la Campionatul Mondial. Antrenorul Rusiei castiga numai putin de 6.693.750 de lire sterline pe an! De doua ori mai mult decat urmatorul antrenor din top, Roy Hodgson. Iar Capello primeste in mai putin de o saptamana banii pe care ii ia Miguel Herrara, antrenorul Mexicului, intr-un an.

Un caz interesant il reprezinta Sabri Lamouchi, antrenorul francez cu origini tunisiene al Coastei de Fildes. Acesta castiga 618.125 de lire pe an, de 795 mai mult decat salariu mediu pe economie din Costa de Fildes de 778 de lire pe an.

10:49 11 Jun

Surpriza in partida amicala disputata aseara intre Portugalia si Irlanda, scor final 5-1. Cristiano Ronaldo a fost titular si a jucat 65 de minute! Ronaldo ratase ultimele 2 meciuri amicale ale Portugaliei si s-a scris ca ar putea rata chiar debutul la CM.

Ronaldo a jucat primele 65 de minute si a lovit bara la o lovitura libera si a trimis o pasa cu calcaiul pentru Fabio Coentrao la al doilea gol al Portugaliei.

Cu siguranta, Ronaldo va fi titular in partida cu Germania de saptamana viitoare


VEZI AICI TOATE FAZELE FACUTE DE RONALDO LA MECIUL CU IRLANDA

09:13 11 Jun

Iata si un motiv pentru care vedetele prezente la Mondial sunt gata sa renunte la moda SELFIE. Detalii aici

09:05 11 Jun

Cum stau jucatorii nationalei Argentinei in camerele de hotel? Totul a fost dezvaluit pe Twitter! Astfel, Leo Messi va sta in camera alaturi de Kun Aguero! Interesant este ca Messi le-a cerut celor de la Barcelona sa-l aduca pe Aguero in aceasta vara, presa din Spania scriind ca acest lucru chiar a fost impus de fostul Balon de Aur pentru a semna o noua intelegere cu Barca! Astfel, Messi poate sa treaca la negocieri direct cu colegul sau de la nationala.

O alta camera in care vor avea loc 'negocieri' este cea din care fac parte Angel Di Maria si Ezequiel Lavezzi. Primul este pe lista de transferuri a celor de la PSG, finalul de sezon insa excelent la Real Madrid facand un transfer mult mai dificil.

Singurul jucator care va sta singur in camera este Fernando Gago



07:28 11 Jun

Florin Raducioiu, golgheterul all-time al Romaniei la un Campionat Mondial cu 4 reusite, pariaza pe nationala Germaniei la turneul final care va incepe maine.

"Sunt cateva tari care sunt favorite la castigarea Mondialului: Brazilia, Argentina, Italia, Olanda, Spania. Eu cred ca Germania va castiga Cupa Mondiala. A trecut prea mult timp de cand nemtii nu au mai triumfat si cred ca o vor face acum. Au o echipa solida si experimentata. In plus, Joachim Low, selectionerul Germaniei, este un prototip de antrenor de succes. Am lucrat cu el la VfB Stuttgart. Va sti sa-si capaciteze echipa pentru a invinge. Spaniolii au fost campioni europeni in 2008 si 2012, campioni mondiali in 2010, daca vor invinge din nou, atunci spaniolii ar trebui sa joace pe alta planeta. Aici nu va mai fi loc pentru ei"
a spus Raducioiu.

Toate cele 4 goluri ale lui Raducioiu au venit la turneul final din 1994, cand Romania a ratat calificarea in semifinale dupa infrangerea cu Suedia: „Am ratat cea mai mare sansa a carierei. Nu poti uita asa ceva. Sa nu te intrebi ce ar fi fost in semifinala cu Brazilia. Pacat. Acum vom fi doar spectatori...”

22:24 10 Jun

UPDATE: Brazilienii de la Lancenet scriu ca Scolari s-a razgandit si a luat parte la ultimul antrenament de la Granja inainte de plecarea catre Rio de Janeiro.

Tragedie pentru nationala Braziliei, cu o zi inainte de startul meciului cu Croatia din deschiderea Cupei Mondiale! Nepotul selectionerului Luiz Felipe Scolari a fost omorat in aceasta seara intr-un accident de masina. Scolari va parasi cantonamentul Brazilei in aceasta noapte si va reveni joi langa jucatorii sai. 

19:12 10 Jun

Fenomenul Sochi a ajuns si la Rio :)

Tineti minte fotografiile facute de sportivii care au mers la Jocurile Olimpice de Iarna de la Sochi, cei care au ramas uimiti de modul in care rusii au facut toaletele? Ei bine, acelasi lucru se intampla si in Brazilia.

Fundasul italian Andrea Ranocchia a ramas perplex in momentul in care a intrat intr-o toaleta din baza de pregatire a nationalei Italiei, acesta punand imediat mana pe telefon pentru a face o fotografie.

"Oare care e ideea? Sa nu te simti singur cand iti faci nevoile?", a comentat fotbalistul Squadrei Azzurra.

17:43 10 Jun

Veste proasta pentru nationala Coastei de Fildes. Yaya Toure, unul dintre cei mai buni jucatori din Premier League si campion al Angliei cu Manchester City e incert pentru debutul cu Japonia. 

"El a incheiat sezonul accident, nu a reluat inca antrenamentul colectiv si va trebui sa urmeze un protocol de vindecare. Vom face totul pentru a putea juca de la inceput sau macar sa intre pe parcursul meciului cu Japonia", a declarat selectionerul Coastei de Fildes, Sabri Lamouchi.

17:09 10 Jun

Cupa Mondiala se joaca si pe retelele de socializare. Dupa modificarile anuntate de Twitter, a venit randul si Facebook-ului sa vina in ajutorul microbistilor in perioada Cupei Mondiale din Brazilia. 

Joi, toti utilizatorii Facebook vor avea acces la sectiunea Trending World Cup, in care vor afla rezultate si clasamente de la Rio, dar vor putea sa vada postarile prietenilor legate de de subiect. 

Facebook a mai construit si o harta interactiva care arata jucatorii cu cei mai multi fani si unde sunt localizati acestia. Facebook lanseaza si propriul arbitru pentru Cupa Mondiala iar acesta are deja o pagina proprie. 

16:53 10 Jun

Cine zice ca tiki taka a murit? Inaintea Cupei Mondiale, pasele spaniolilor functioneaza la perfectiune. Chiar daca Barcelona n-a mai impresionat cu stilul ei in Europa, campioana mondiala si europeana Spania isi demonstreaza forta cu 2 zile inainte de start. Ramane de vazut daca Spania va reusi acelasi stil de pase si in meciurile oficiale. La Cupa Mondiala din 2010, spaniolii au debutat cu o infrangere in fata Elvetiei. Vineri, Spania debuteaza contra Olandei, reeditarea finalei din Africa de Sud. 

16:46 10 Jun

Incident pentru doi jucatori din nationala Olandei! Robin Van Persie si Daryl Janmaat au fost loviti de un kitesurfer pe plaja Ipanema. Cei doi se plimbau dupa antrenament cand au fost izbiti de un amator de senzatii tari. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. "Van Persie a suferit cateva zgarieturi, dar nu este nimic serios", a anuntat federatia olandeza. 

15:55 10 Jun

Hashtagurile devin hash...flaguri pe Twitter pentru Cupa Mondiala. Revolutie in social media. :)

15:16 10 Jun

Vedetele nationalei Belgiei rup cu selfie-urile in perioada asta... :)

15:15 10 Jun

Super modelul brazilian Adriana Lima le-a aratat americanilor ca gresesc GRAV cand ii spun 'soccer' fotbalului. :)

15:11 10 Jun

Daley Blind s-a pozat alaturi de tatal sau, Danny, la statuia simbol din Rio:

11:26 10 Jun

Brazilienii l-au ales pe papagalul 'Diabolito' sa fie oracolul oficial al Cupei Mondiale din aceasta vara. Caracatita Paul a fost inlocuita, sustin brazilienii, cu succes maxim de Diabolito, care a facut primele previziuni pentru meciurile de joi. :)

 

09:33 10 Jun

Cel mai tare clip lansat inainte de Mondial. Nu exista nimic mai tare, va promitem. :) Ne-am amintit INCA o data de ce suntem nebuni dupa fotbal.

07:56 10 Jun

Un fan brazilian si-a dorit atat de mult sa vada unul dintre antrenamentele nationalei Spaniei, incat n-a mai tinut cont de nicio regula si a reusit sa-si vada idolii. Tanarul de 24 de ani a sarit un zid, apoi a ajuns chiar langa terenul de pregatire, fara ca cineva sa-l ia la intrebari. :)

07:41 10 Jun

Imagini senzationale pentru fanii nationalei Germaniei. Neuer si Schweinsteiger n-au avut nicio problema sa faca poze in tricoul brazilienilor de la Bahia si sa le cante imnul. Suuuuuper imagini:

07:40 10 Jun

Neata! Mai sunt doua zile si INCEPE! Sper ca va place tensiunea asta, noi abia mai avem timp sa dormim. :) Cine castiga Mondialul? Cine va fi cel mai bun jucator? Aveti echipa la Fantasy? Ceva sugestii pentru pariuri? Raspundeti daca / in ce ordine vreti! :) Neata!

22:47 09 Jun

Veste teribila pentru brazilieni - Neymar s-a accidentat in timpul unui antrenament si sta cu sufletul la gura in asteptarea verdictului medicilor.

Superstarul din nationala Braziliei a ramas intins pe gazon si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Deocamdata nu se stie cat de grava este accidentarea lui Neymar.

21:00 09 Jun

FIFA invita fanii sa aleaga 'omul meciului' pentru fiecare partida de la Mondial

FIFA a prezentat astazi, la Rio, trofeul care il va recompensa pe 'omul meciului' la finalul fiecarei partide de la Cupa Mondiala.

"Prin reteaua Twitter, fiecare suporter sau spectator va putea vota jucatorul care in opinia sa a marcat desfasurarea unui meci", a declarat Jean-Francois Pathy, reprezentant FIFA. (Mediafax)

20:51 09 Jun

Trapattoni: "Selectionerul Italiei este un condamnat la moarte care nu stie ziua executiei sale." No comment.

20:41 09 Jun

Gata, ne-am linistit, delegatia Camerunului a ajuns si ea in Brazilia, cu o intarziere de aproximativ 24 de ore.

Echipa a plecat de la Yaounde abia duminica seara, dupa ce mai multi 'revolutionari' camerunezi, in frunte cu Samuel Eto'o, au ajuns la o intelegere cu federatia pe tema bonusurilor pentru participarea la mondial.

18:49 09 Jun

Englezii sunt socati de masurile de securitate cu care au fost intampinati in Brazilia. La primul antrenament, jucatorii au avut fost inconjurati in permanenta de militari inarmati.

In drum spre baza de pregatire, autocarul englezilor a fost insotit de doua camioane pline cu militari.

FOTO: Splash

17:32 09 Jun

Pele si-a ales finala Cupei Mondiale: "Brazila - Uruguay, sa ne luam revansa", spune fostul mare fotbalist brazilian.

In 1950, Brazilia a pierdut dramatic finala campionatului mondial in fata Uruguayului, spre dezamagirea teribila a celor 171.772 de sperctatori din tribunele stadionului Maracana.

"Cupa Mondiala este turneul care a permis Braziliei sa devina cunoscuta in lume. Eu am inceput cu un Mondial in 1958, in Suedia, cand aveam 17 ani. Nimeni nu ne cunostea. Nimeni, niciun jurnalist, nu a venit sa ne vada. Oamenii confundau Brazilia, Argentina, Amazonia, totul era la fel pentru ei. Brazilia a devenit cunoscuta datorita Cupei Mondiale", a afirmat Pele.

Intrebat care este rezultatul perfect pentru meciul de deschidere Brazilia - Croatia, din 12 iunie, Pele a raspuns: "Important este sa nu vrei sa castigi cu 1-0 sau 2-0, ci sa respecti adversarul si sa te pregatesti de orice, pentru ca in fotbal poti juca magnific 85 de minute si apoi poti avea un ghinion de 5 minute ce poate schimba tot. Trebuie sa fii pregatit de orice".

13:41 09 Jun

Sao Paulo se pregateste pentru noi ambuteiaje monstruoase, cu trei zile inainte de inceperea Cupei Mondiale de fotbal, deoarece greva de la metrou va continua, luni, desi a fost declarata ilegala.

Aceasta greva ameninta sa perturbe grav ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale si meciul de debut dintre Brazilia si Croatia, care va avea loc joi.

Grevistii, care cer o reajustare salariala din cauza cresterii cheltuielilor zilnice au sfidat, duminica, o decizie a tribunalului regional al muncii care a declarat greva lor ilegala si a fixat o amenda de 100.000 de reali (aproximativ 30.000 de euro) pe zi.

Ei au votat in adunarea generala reluarea grevei.

Aceasta afecteaza partial trei dintre cele cinci linii ale retelei. Dar a fost suficient pentru ca joi si vineri metropola cu 20 de milioane de locuitori sa plonjeze in haos.

12:21 09 Jun

Privelistea din camerele jucatorilor Angliei de la Rio:

12:16 09 Jun

Mijlocasul Carlos Carbonero a fost convocat in lotul Columbiei pentru Cupa Mondiala, dupa accidentarea lui Aldo Leao Ramirez. Jucatorul de 23 de ani, campion al Argentinei cu River Plate, a fost convocat de urgenta de selectionerul argentinian Jose Pekerman, cu acordul FIFA. Carbonero are o singura selectie in nationala Columbiei si nu facea parte din lotul de 30 de jucatori anuntat de Pekerman la 13 mai.

12:10 09 Jun

Tensiune la nationala Olandei. Robben si Martins Indi au fost aproape sa sara la bataie:

11:31 09 Jun

De ce nu va mai canta Jennifer Lopez la deschiderea Mondialului din Brazilia Jennifer Lopez nu va participa la ceremonia de deschidere a Mondialului din Brazilia. Artista a declarat ca nu va fi prezenta la deschidere "din motive de productie", conform FIFA. Jenifer Lopez a inregistrat imnul oficial al Cupei Mondiale, "We Are One", alaturi de Pitbull, Claudia Leitte si grupul brazilian Olodum. Ea ar fi trebuit sa cante la finalul ceremoniei de deschidere, de joi, de pe Arena Corinthians din Sao Paulo, inainte de meciul Brazilia - Croatia. La ceremonia de deschidere vor participa 600 de artisti.

10:55 09 Jun

Care sunt cotele pentru noul golgeter al Mondialului din Brazilia - vedeti aici.

10:17 09 Jun

Spania a sosit, duminica seara, la Curitiba, in Brazilia, unde isi va apara titlul de campioana mondiala cucerit in urma cu patru ani, informeaza AFP. Jucatorii si selectionerul Vicente Del Bosque au sosit la ora locala 20.10 (23.10 GMT) la aeroportul din Curitiba si s-au dus la centrul de antrenament Caju, care apar?ine formatiei Atlético Paranaense, unde spaniolii vor sta pe perioada Cupei Mondiale. Spania va disputa primul sau meci la Cupa Mondiala la 13 iunie, cu Olanda, urmand sa joace apoi, in 18 iunie, cu selectionata statului Chile, iar in 23 iunie cu Australia.

10:13 09 Jun

Imagini spectaculoase surprinse la antrenamentul Braziliei. Un copil a sarit gardul si a fugit spre Neymar, fortele de ordine au pus mana pe el imediat. Vedeti aici ce s-a intamplat apoi.

10:09 09 Jun

Jucatorul lui Al Hilal, Segundo Castillo, nu va evolua la Cupa Mondiala, el fiind accidentat la genunchi, a anuntat federatia de fotbal din Ecuador (FEF). Selectionerul Reinaldo Rueda l-a selectionat pe Oswaldo Minda (Chivas) in locul lui Castillo care "in ciuda eforturilor medicilor nu a putut fi recuperat penntru Cupa Mondiala". Ecuador face parte din grupa E la turneul final al Cupei Mondiale, alaturi de Elvetia, Franta si Honduras.

18:22 08 Jun

Veste buna pentru portughezi! Cristiano Ronaldo a revenit sambata la antrenamente si va fi apt la startul Cupei Mondiale. Ronaldo a ratat ultimile doua amicale ale Portugaliei, dar va fi pe teren la partida cu Irlanda de miercuri, anunta federatia portugheza. 

Cristiano Ronaldo a profitat de cantonamentul Portugaliei din SUA si a mers alaturi de iubita sa la meciul de box dintre Miguel Cotto si Maravilla Martínez de la New York. 

Portugalia va juca primul meci de la Cupa Mondiala pe 16 iunie, contra Germaniei. 

18:19 08 Jun

Leii au fost imblanziti :)

Fedetia din Camerun a anuntat ca jucatorii s-au inteles la bani cu oficialii si vor merge in Brazilia. Delegatia Camerunului va zbura spre Brazilia in aceasta seara, de la 21:30 dupa refuzul jucatorilor de a se urca in avion in aceasta dimineata. 

17:35 08 Jun

Fostele glorii din nationala Columbiei si-au unit fortele cu actualele glorii din randul columbiencelor pentru un pictorial care sa le ridice moralul tururor inainte de Mondial :)

Valderrama si Asprilla n-aveau cum sa lipseasca din pictorialul revistei SoHo.

Columbia face parte din grupa C la Mondial, alaturi de Grecia, Coasta de Fildes si Japonia.

17:10 08 Jun

Cupa Mondiala se poate disputa cu 31 de echipe! Jucatorii nationalei din Camerun au refuzat sa faca deplasarea in Brazilia pentru ca nu s-au inteles cu sefii federatiei in privinta bonusurilor de victorie. 

Eto'o si liderii vestiarului au cerut o prima de 60.000 de euro la victorie si 30.000 de e uro pentru un egal obtinut la Cupa Mondiala, dar nu s-au inteles cu oficialii camerunezi. 

"Batalia" dintre jucatori si federatie dureaza de saptamani bune, iar Camerunul a anulat din aceasta cauza un meci amical pe 23 mai. 

Deplasarea spre Brazilia era programata in aceasta dimineata, dar jucatorii nu s-au prezentat la aeroport. L'Equipe scrie ca la aceasta ora sunt negocieri intre jucatori si oficiali pentru a ajunge la un consens. 

Camerun e in grupa A la Cupa Mondiala, cu Brazilia, Mexic si Croatia.  

14:44 08 Jun

Veste excelenta pentru englezi: "Alex Oxlade-Chamberlain va fi apt pentru Mondial", a anuntat selectionerul Roy Hodgson.

Mijlocasul de 20 de ani s-a accidentat la genunchi in timpul meciului amical cu Ecuador, scor 2-2, ce s-a disputat miercuri la Miami.

"Fara indoiala, el va fi apt pentru turneul final. Este o veste buna", a declarat Hodgson pentru BBC.

14:38 08 Jun

Am pomenit de furtuna din Belgia, dar nu v-am aratat si video. Imagini cu adevarat teribile in luna iunie.

Tunisienii, neobisnuiti cu asa ceva, au fugit care-ncotro, in timp ce Fellaini, cu freza lui celebra, a avut acoperis :)

CLICK AICI PENTRU VIDEO

11:14 08 Jun

Si daca tot am zis de meciurile de ieri, sa vedem si cateva rezultate.

Columbia 3-0 Iordania (42' James Rodriguez, 83' Cuadrado, 89' Guarin)
Croatia 1-0 Japonia (58' Jelavic)
Japonia 4-3 Zambia (40', 75' Honda; 74' Kagawa; 90' Okubo // 9' Kotongo; 29' Sinkala; 89' Musonda)
Grecia 2-1 Bolivia (21' Panagiotis Kone; 54' Katsouranis // '70 Cardozo)
Irlanda 1-1 Costa Rica (18' Doyle // 64' Borges)
Mexic 0-1 Portugalia (90+3' Bruno Alves)
Camerun 1-0 Moldova (30' Salli)
Argentina 2-0 Slovenia (12' Ricky Alvarez; 76' Messi)
Belgia 1-0 Tunisia (89' Mertens)
Spania 2-0 El Salvador ('61, 88' David Villa)
Anglia 0-0 Honduras
 

11:09 08 Jun

Si au mai ramas 5 zile! Hai ca se apropie :)

Pana atunci, nationalele au disputat cam ultimele meciuri de pregatire, Spania a batut cu 2-0 El Salvador, Argentina a invins Slovenia, Columbia a invins Iordania, grecii pe bolivieni, Portugalia lui Ronaldo a batut Mexicul, iar Anglia a facut 0-0 cu Honduras.

Au fost si cateva evenimente iesite din comun. Daca Belgia - Tunisia (1-0) a fost oprit minute bune de o furtuna nemaintalnita in iunie, iar Hazard si Lukaku au fost "atacati" de niste bucati de gheata cat mingiile de golf, argentinienii risca sa isi atraga antipatia FIFA pentru un banner afisat.

Messi, Lavezzi si restul jucatorilor Argentinei au afisat un banner pe care scria "Los Malvinas son Argentinas", facand referire la suveranitatea Argentinei asupra Insulelor Malvine (Falkland). Bannerul i-ar putea infuria serios pe cei de la FIFA, care nu apreciaza astfel de gesturi la meciurile de fotbal, in conditiile in care problema Insulelor Malvine este una extrem de controversata.

16:12 07 Jun

Tipic, Jose, tipic :)

Jose Mourinho, managerul lui Chelsea, a facut o predictie care ii va supara rau pe spanioli: "Spania va fi eliminata in sferturi la Mondial".

Fostul antrenor al Realului, acum la Chelsea, a vorbit despre sansele Potugaliei la Mondial, acesta spunand ca echipa lui Cristiano Ronaldo va castiga grupa G, din care mai face parte si Germania. Apoi, acesta si-a dat cu parerea despre sansele Spaniei, dar si despre visul sudamericanilor de a castiga Mondialul pe continentul lor, acesta spunand ca doar 3 nationale din America Latina vor trece de grupe - Brazilia, Argentina si Mexic.

In ceea ce priveste Spania, Mourinho spune ca Iniesta si ai sai pot castiga grupa cu Olanda si Chile, si chiar ca vor trece de Mexic, insa ca drumul acestora se va opri in sferturi

Optimile de finala, conform predictiilor lui Mourinho:

Brazilia - Olanda
Coasta de Fildes - Anglia
Franta - Nigeria
Germania - Belgia
Spania - Mexic
Italia - Grecia
Argentina - Elvetia
Rusia - Portugalia

14:10 07 Jun

Asta da surpriza! Cu Marco Reus accidentat, Joachim Low va apela la serviciile unui jucator cu o singura selectie in echipa nationala.

Shkodran Mustafi (22 de ani) va merge la Campionatul Mondial, fundasul Sampdoriei, neamt cu origini albaneze, urmand sa se alaturi lotului "panzerelor".

Mustafi joaca din 2012 la Sampdoria, dupa ce a trecut pe la juniorii lui Hamburg si Everton, iar in ultimul sezon a fost titular cert in Serie A.

Acesta poate acoperi posturile de fundas central si fundas dreapta, iar convocarea sa in locul lui Reus este cel putin curioasa.

11:07 07 Jun

A venit si confirmarea. Stafful nationalei Germaniei anunta ca Marco Reus va lipsi de la Mondial, din cauza accidentarii la glezna suferite in meciul cu Armenia.

09:42 07 Jun

Franck Ribery, vedeta lui Bayern Munchen si a nationalei Frantei, in varsta de 31 de ani, a vorbit despre retragerea de la Mondial. Acesta a confirmat ca accidentarea sa este una grava si ca nu va putea juca in urmatoarea perioada, spunand ca "sufletul sau este distrus".

"Imi distruge sufletul ca sunt nevoit sa plec din cantonamentul nationalei chiar inainte de Cupa Mondiala. Speram sa fiu in atac la meciul cu Jamaica, mai ales ca am avut semne incurajatoare in ultimele zile. Dar niste teste amanuntite au confirmat faptul ca nu ma pot antrena si nu pot juca la capacitate normala. In aceste conditii, si in ciuda eforturilor staff-ului medical, caruia ii multumesc foarte mult, retragerea mea este inevitabila. Imi las in spate coechipierii cu inima grea, dar stiu ca vor face totul in tricoul alb-albastru, pentru a ajunge cat mai departe. Am incredere in ei si voi fi fanul lor numarul 1", a declarat Ribery.

In locul lui Ribery, Didier Deschamps l-a convocat la nationala pe Antoine Griezmann, mijlocasul lui Real Sociedad.

Franta va debuta la Mondial pe 15 iunie, impotriva Hondurasului. Din grupa Frantei mai fac parte Elvetia si Ecuador.

08:32 07 Jun

Salut, eu sunt Andrei Jipa si o sa scriu astazi in LIVE BLOG. Au mai ramas doar cateva zile pana la debutul turneului final, iar vestile proaste parca nu se mai opresc. Dupa Falcao, Suarez si Ribery, inca o vedeta poate rata Mondialul...sau macar primele meciuri.

Este vorba despre Marco Reus, starul de 25 de ani al Borussiei Dortmund. Acesta s-a lovit foarte puternic in meciul disputat aseara impotriva Armeniei si, spun jurnalistii din Germania, este incert inaintea debutului.

08:29 07 Jun

Au mai ramas 6 zile pana la debutul turneului final al Campionatului Mondial de la Rio. AICI, in LIVE BLOG, vom comenta tot ce se intampla inainte, in timpul si dupa Mondial - rezultate, schimbari, poze nebune cu fanii si multe altele. Simtiti-va liberi sa comentati alaturi de noi, sa impartasim pareri si sa facem "schimb" de pronosticuri :)

Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!