De pe National Arena pe Maracana | "Creatorul" finalei Europa League din 2012 se ocupa de cel mai asteptat eveniment al anului

De pe National Arena pe Maracana | "Creatorul" finalei Europa League din 2012 se ocupa de cel mai asteptat eveniment al anului

Regizorul finalei Europa League din 2012, disputata pe National Arena intre Atletico Madrid si Athletic Bilbao si transmisa LIVE de Pro TV, a fost ales de FIFA pentru a se ocupa si de cel mai asteptat eveniment al anului 2014.

Au mai ramas doar cateva zile pana la cel mai asteptat meci de fotbal al anului 2014 - finala Campionatului Mondial din Brazilia, iar milioanele de microbisti din intreaga lume se pregatesc pentru un spectacol cu adevarat grandios, fie ca vor privi partida de la fata locului sau din fata televizoarelor.

Cu audiente record si zeci de milioane de telespectatori, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a devenit repede unul dintre evenimentele marcante in istoria televiziunii, atat prin numarul de oameni tinuti in fata micilor ecrane, dar si prin modul de transmisie in format Ultra HD/4K, care asigura o rezolutie de 3840 x 2160p, de patru ori mai mare decat cea a unui ecran Full HD.

Revolutia transmisiilor meciurilor de fotbal este insa abia la inceput, iar FIFA are in plan crearea unui eveniment si a unei productii cu adevarat spectaculoase pentru marea finala din Brazilia.

De pe National Arena pe Maracana

Iar unul dintre oamenii desemnati sa asigure acest spectacol este britanicul Jamie Oakford, nimeni altul decat regizorul finalei Europa League din 2012, de pe National Arena.

Cu un CV extrem de stufos, cu productii precum cele ale unor partide de la Campionatele Mondiale din 2002, 2006 si 2010, britanicul a inregistrat o ascensiune remarcabila in ultimii ani, cand a fost ales sa "creeze" cele mai importante finale disputate sub egida UEFA.

Paul Oakford, colaborator al Pro TV in 2012, cand postul a asigurat transmisia finalei Atletico Madrid - Athletic Bilbao de pe National Arena, a regizat in 2013 si finala Ligii Campionilor dintre Borussia Dortmund si Bayern Munchen (1-2), jucata pe celebrul stadion Wembley. Cu o ascensiune inceputa la Bucuresti, britanicul este acum aproape de varf, iar FIFA i-a "dat pe mana" un eveniment asteptat de o lume intreaga.

"Fiecare meci are o poveste, iar rolul regizorului este sa redea si sa-l introduca pe telespectator in aceasta poveste. Sa-l trimita alaturi de actorii principali, fie ca acestia sunt jucatorii, antrenorii, fanii, arbitrii, stadionul sau terenul de joc. Ilustrarea acestor elemente ajuta la crearea unei imagini pline de intensitate, drama, nuante, istorie si frumusete", sunt cuvintele regizorului Jamie Oakford.
"Rolul nostru este de a edifica orice incident si de a-i face pe telespectatorii sa raspunda oricarei intrebari: A fost ofsaid? A fost penalty? Mingea a trecut sau nu de linia portii? Cine a gresit si cum s-a marcat?" - Jamie Oakford

In acest an, Oakford va mai regiza mai multe partide din Premier League, Champions League, Europa League si FA Cup.

Paul Oakford a fost colaboratorul Pro TV, TEAM si UEFA in 2012, cand a fost ales dintre 4 regizori pentru finala Europa League.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coduri galbene şi portocalii de caniculă şi furtuni până duminică, în mare parte din țară. Prognoză specială pentru București
BRAT
Modifică setările cookies