Fotbal si sex: 100.000 de prostituate vin la Campionatul Mondial!

Autor: Sport.ro
Joi 03 Iunie 2010, 17:49
Fotbal si sex: 100.000 de prostituate vin la Campionatul Mondial!

Cupa Mondiala din Africa de Sud va aduce in acesta tara, pe langa cei aproximativ 2,2 milioane de oameni care si-au cumparat deja bilete la meciuri, si circa o suta de mii de prostituate din tarile din jur, jumatate dintre prostituate fiind insa infectate cu HIV, relateaza The Independent.

Jurnalistii britanici scriu ca afluxul prostituatelor aici va face ca industria sexului sa scape de sub orice control in conditiile in care se estimeaza ca jumatate dintre prostituate sunt infectate cu HIV.

Cupa Mondiala se disputa, in perioada 11 iunie - 11 iulie, in Africa de Sud.

In conditiile in care Cupa Mondiala se apropie si ar urma sa se amplifice si mai mult problema si-asa discutata extrem de mult in presa ultimului an, timp in care jurnalisti si politicieni au vorbit despre reguli si legislatie in domeniu, Jurnalistii Independent Online au vorbit cu Ellen Crabtree, o femeie de 50 de ani din Edinburgh, voluntar al unui ONG care s-a implicat in a le asista pe prostituatele din sudul Africii sa invete sa-si castige traiul si din altceva decat din vanzarea trupului.

Fost lider al asociatiei vaduvelor scotiene, Crabtree spune ca, in perioada in care a ocupat aceasta functie, a avut o viata minunata, insa "ii ajuta pe cei bogati sa devina si mai bogati". De cand si-a schimbat viata si a plecat, in noua calitate, la Johannesburg, in urma cu un an si jumatate, ea a inceput sa lucreze cu prostituate active sau care renuntasera deja la meserie, ajutandu-le sa-si dezvolte abilitatile de lucru pe computer sau chiar alfabetizandu-le. Intr-un caz particular, femeia a ajutat sase foste prostituate sa devina cosmeticiene.

"O combinatie de aroganta si altruism m-a facut sa cred ca pot sa fac ceva important in aceasta noua misiune", a spus Crabtree, citata de The Independent.

In prezent, alaturi de Serviciile Comunitare Speciale, concentrandu-se preponderent pe centrele de primire si gazduire, Crabtree spera sa ofere un sprijin folositor oamenilor infectati cu HIV, fie ca aceasta inseamna sa-i ajute pe migranti sa-si rezolve problemele cu actele, fie ca presupune acordarea de consultanta juridica celor vulnerabili.

Sursa: Mediafax

DNA cere ridicarea imunității unui fost ministru, acuzat că a luat mită. Surse: Ar fi vorba de Bănicioiu
BRAT

Modifică setările cookies