FIFA a zdrobit sperantele Irlandei: "Irlanda nu va fi invitata sa participe la CM!"

Autor: Sport.ro
Marti 01 Decembrie 2009, 17:26
FIFA a zdrobit sperantele Irlandei: "Irlanda nu va fi invitata sa participe la CM!"

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat, marti, ca este imposibil ca Irlanda sa fie invitata sa participe la Cupa Mondiala din 2010!

"Irlanda nu va fi invitata sa participe la CM, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Irlandezii au prezentat o cerere oficiala la Zurich in urma cu cateva zile, dar presedintele FIFA a fost clar in aceasta problema: este imposibil", a declarat Jerome Valcke in cadrul unei conferinte de presa organizate la Cape Town.

Jerome Valcke a continuat, spunand: "Si de ce sa nu acceptam echipa din Costa Rica? Deoarece irlandezii au formulat o cerere oficiala, ea va fi examinata de Comitetul executiv al FIFA. Dar, va imaginati ca este imposibil, nu exista nicio speranta ca ar putea fi mai mult de 32 de tari la Cupa Mondiala din Africa de Sud".

Nationala Irlandei a ratat calificarea la CM de fotbal, dupa ce a terminat la egalitate, scor 1-1, dupa prelungiri, meciul de baraj disputat cu reprezentativa Frantei. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, in minutul 32, francezii reusind egalarea prin Gallas, in minutul 103, dupa o faza la care Thierry Henry a comis hent.

Presedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat, luni, ca Federatia de Fotbal din Irlanda (FAI) a solicitat forului mondial sa devina cea de-a 33-a echipa calificata in Africa de Sud. "Vineri am primit vizita unei delegatii a Federatiei Irlandeze de Fotbal, dar ei stiu ca meciul nu se poate rejuca, iar decizia arbitrului este finala. Normal ca ei nu au cerut nicio sanctiune impotriva arbitrului sau a oricarui alt jucator, dar au intrebat, foarte umili, daca nu pot fi cea de-a 33-a echipa participanta la Cupa Mondiala", a spus Blatter, care a starnit rasetele participantilor la conferinta de presa prin afirmatiile sale.

De cealalta parte, antrenorul secund al nationalei Irlandei, Liam Brady, a declarat, marti, ca Joseph Blatter a dat dovada de "lipsa de respect" fata de irlandezi, facand publica cererea FAI.

"Nu cred ca oficialii FAI credeau ca Blatter va face public ceea ce s-a discutat in cadrul reuniunii de la Zurich. Eu cred ca au ajuns la un acord pentru ca totul sa ramana confidential. Dar, Blatter reprezinta legea. Cred ca este lipsa de respect. In marile meciuri, veti vedea ca deciziile importante sunt favorabile echipelor mari. Putem accepta asta. Dar, nu putem accepta maniera in care a fost prezentata cererea noastra presei din Africa de Sud", a spus Brady pentru postul britanic Sky Sports News.

"Cred ca tara mea merita mai multa recunostinta din partea lui Blatter. Cred ca acest om este imprevizibil. Este o rusine pentru FIFA", a mai spus Brady.

Tot marti, directorul tehnic al echipei nationale de fotbal a Frantei, Gerard Houllier, i-a luat din nou apararea atacantului Thierry Henry, spunand ca acesta nu a trisat. "Nu a trisat. A fost un gest instinctiv. Multi fosti jucatori au condamnat gestul lui Thierry, dar, in acelasi timp, au spus ca ar fi facut la fel. Thierry este o persoana prea cinstita ca sa faca un astfel de gest intentionat. Nu a fost ceva premeditat. In plus, chiar daca golul nu ar fi fost acordat, irlandezii nu ar fi fost calificati. S-ar fi ajuns la penaltiuri", a spus Gerard Houllier.

Tragerea la sorti a meciurilor din cadrul CM va avea loc vineri, la Cape Town.
 

Milsami Orhei - FCSB se vede la PRO TV, joi, 18 iulie, de la 20:00!

Premierul Dăncilă lansează un nou atac la adresa lui Kovesi. Interviu în The Guardian
BRAT