OFICIAL Încă un selecționer OUT imediat după încheierea preliminariilor pentru EURO 2024

stephen kenny Irlanda Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 11:25
Data actualizarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 11:23

Parcursul slab din preliminariile EURO 2024 a determinat încă o echipă națională să schimbe selecționerul.

Stephen Kenny a plecat de la naționala Irlandei

Cu şase puncte din opt meciuri disputate în grupa de calificare, Irlanda a ratat calificarea la EURO 2024. Drept urmare, a 58-a naţiune din lume a anunţat miercuri seara că s-a despărţit de selecţionerul Stephen Kenny, transmite News.ro.

Numit în aprilie 2020, tehnicianul în vârstă de 52 de ani a câştigat doar şase dintre cele 22 de meciuri pe care le-a disputat la conducerea ţării sale.

În ciuda acestor rezultate dezamăgitoare, Jonathan Hill, preşedintele Federaţiei irlandeze de fotbal, a ţinut să-i mulţumească lui Kenny, care "a lucrat neobosit pentru a crea mediul potrivit pentru a sprijini dezvoltarea echipei noastre masculine".

Succesorul său nu a fost încă desemnat.

Irlandezii au participat ultima dată la un Campionat European în 2016.

Selecționerul Cehiei și-a anunțat demisia, deși a calificat echipa la EURO

Jaroslav Silhavy (62 de ani), selecționerul Cehiei, a reușit să califice echipa la Campionatul European din Germania, după ce a câștigat cu 3-0 meciul decisiv cu Moldova.

După meci, tehnicianul a surprins și și-a anunțat demisia, precizând că a luat această decizie înainte de meci.

Astfel, cehii vor fi nevoiți să-și caute un alt selecționer care să stea pe banca tehnică la turneul final de anul viitor. După calificare, Cehia e sigură că va face parte din urna a treia valorică la tragerea la sorți de la Hamburg, programată pe 2 decembrie.

„Deși suntem fericiți acum, deciseserăm înainte de meci să nu continuăm. L-am anunțat pe președintele Federației, Petr Fouska. Presiunea era deja enormă, uneori de neînțeles. Asta a contribuit la decizia noastră”, a spus Silhavy, citat de Reuters.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!