Debut excelent in 2016 pentru Edi Grosu: a terminat imediat in roata campionului mondial Peter Sagan. Care e obiectivul romanului

Ciclism
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Ianuarie 2016, 09:16
Data actualizarii: Miercuri 20 Ianuarie 2016, 09:23

Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) a terminat pe locul patru in etapa a doua din Turul San Luis, in spatele unor rutieri precum campionul mondial Peter Sagan sau Elia Viviani

Dupa ce a incheiat un 2015 excelent, cu highlight un loc 5 intr-o etapa din Giro, Edi Grosu (23 de ani) vizeaza o imbunatatire a performantelor in actualul sezon. Si, cel putin in startul noului an, rutierul roman de la Nippo-Vini Fantini a reusit acest lucru. Daca in sezonul trecut, Grosu a avut ca personal best un loc 5 in Turul San Luis, competitie ce are loc in Argentina, de data aceasta, romanul si-a ameliorat performanta inca din etapa a doua, prima incheiata la sprint.

Astfel, dupa aproape 182 de kilometri, intre San Luis si Villa Mercedes, rutierii au incheiat etapa la un sprint masiv, castigat de noua senzatie a rutierilor de viteza din plutonul profesionist, Fernando Gaviria. Columbianul de 21 de ani, care s-a remarcat chiar in Turul San Luis in 2015, castigand doua etape, s-a impus fara drept de apel in runda incheiata marti noapte, profitand de trenuletul reusit de noua sa echipa, Etixx-QuickStep. Pe locul secund s-a clasat campionul mondial Peter Sagan (Tinkoff), podiumul fiind incheiat de Elia Viviani, italianul cu victorie de etapa in Giro 2014. Grosu a venit pe locul 4, peste sprinteri precum Lucas Haedo, Francesco Chicchi, Jakub Mareczko sau Marco Canola. Chiar daca sezonul abia a debutat, Grosu demonstreaza, astfel, ca se afla intr-o forma foarte buna, tinta sa fiind, evident, selectia pentru un al doilea Tur al Italiei consecutiv.

Campionul Romaniei, Sergei Tvetcov (Androni-Sidermec) a incheiat pe locul 57, dar etapa de miercuri, una cu final mai muntos, i se potriveste mai bine.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!