O ROMANCA, aplaudata de toata Spania: "E cea mai buna reprezentanta a noastra!" Cum a ajuns sa concureze pentru spanioli la CE

Cea mai buna concurenta din Spania la Campionatele Europene de gimnastica este sportiva de origine romana Roxana Popa, prietena Larisei Iordache, noteaza jurnalul Marca, mentionand ca reprezentanta Romaniei este singura care pune in pericol dominatia Rusiei la competitia de la Sofia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Mai 2014, 18:58
Data actualizarii: Vineri 16 Mai 2014, 20:38

"Popa, liderul Spaniei la Europene, nu isi uita originile", a titrat cotidianul spaniol MARCA, astazi. "Romanca Larisa Iordache este singura care pune in pericol dominatia in Europa a gimnastelor ruse la competitia de la Sofia. Iordache este prietena celei mai bune reprezentante a Spaniei, Roxana Popa", mentioneaza cotidianul spaniol.

O romanca din nationala Spaniei se va bate cu fetele lui Bellu si Bitang la europenele de gimnastica. Roxana Popa s-a mutat in Spania la 7 ani si ajuns rapid cea mai buna gimnasta din tara lui Nadal si Casillas.

"M-am nascut in Romania, eu sunt romanca!" spune Roxana Popa.

Marca scrie ca este natural ca Roxana Popa sa se simta apropiata de gimnastele romane, avand in vedere faptul ca s-a nascut la Constanta. Familia Roxanei Popa a emigrat in Spania cand gimnasta avea sase ani. La 11 ani, Roxana a primit cetatenia spaniola. "Are o reputatie excelenta si a fost campioana de mai multe ori", au precizat atunci autoritatile spaniole. Pana in acel moment, Roxana Popa, care era legitimata la clubul Pozuelo, castigase competitii nationale la categoria sa de varsta, insa fara sa fie declarata campioana, deoarece nu era cetatean spaniol.

Roxana Popa, 16 ani, a avut ocazia sa o cunoasca pe celebra Nadia Comaneci in timpul unei vizite la Madrid a fostei gimnaste si chiar a primit cateva sfaturi de la aceasta.

Roxana a avut si un moment de cumpana in cariera, cand a fost aproape de retragere dupa o accidentare la cot care a tinut-o in afara competitiilor timp de doi ani. Si in prezent ea are o mobilitate oarecum limitata si nu poate forta articulatia cand concureaza la sarituri. Sportiva de origine romana s-a recuperat dupa doua operatii, a participat la o editie a Campionatelor Europene la junioare si a debutat la competitia continentala la senioare anul trecut, cand s-a clasat pe locul sase la individual compus, concurs la care Larisa Iordache a fost medaliata cu argint. La Campionatele Mondiale de anul trecut Roxana Popa s-a clasat a 12-lea la individual compus, in timp ce Larisa Iordache a fost a patra.

"Este foarte puternica si optimista. Se maturizeaza si competitia o motiveaza", spune antrenoarea Roxanei Popa, Lucia Guisado.

Alaturi de Roxana Popa, pentru Spania concureaza la Campionatele Europene de la Sofia, in aceste zile, Cintia Rodriguez, precum si trei debutante - Claudia Colom, Ana Perez si Laura Gamell. Conform Marca, Roxana Popa s-ar putea clasa printre cele mai bune la sol si la paralele. "Si pentru a-si tine sub control emotiile ea va conta pe sustinerea prietenelor, dar si rivalelor in acelasi timp, sale din Romania", adauga Marca.

Pentru Romania, concureaza la CE de la Sofia la senioare Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Stefania Stanila si Silvia Zarzu.

Modifică setările cookies