Campionate externe

UEFA a schimbat pedepsele pentru PSG, City si alte sapte cluburi, in cazul nerespectarii Fair Play-ului financiar

Sanctionate de UEFA pentru nerespectarea regulamentului ce tine de fair play-ul financiar, PSG si Manchester City vor avea parte de un "tratament" mai usor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Iunie 2014, 17:03
Data actualizarii: Joi 12 Iunie 2014, 17:18

Cluburile PSG (Franta) si Manchester City (Anglia), precum si alte sapte echipe de pe intregul continent (Galatasaray, Bursaspor, Trabnzon, Anji, Rubin Kazan, Zenit Sank Petersburg si Levski Sofia) vor fi nevoite, in sezonul viitor al Ligii, sa includa cel putin 5 fotbalisti formati la nivel local, in lotul de 21 - este anuntul facut astazi de UEFA, care a decis sa schimbe pedepsele date in urma cu o luna de zile.

Potrivit UEFA, cele noua cluburi amintite, care au acceptat luna trecuta sanctiunile primite din cauza nerespectarii regulamentului ce tine de fair play-ul financiar, vor avea parte de o pedeapsa mai usoara.

Forul European anuntase in prima instanta ca cele noua echipe vor trebui sa includa nu mai putin de 8 jucatori crescuti la nivel local in loturile pentru cupele europene, dar Comisiile au revenit asupra deciziei si au schimbat 8 in 5.

"Daca un club este autorizat sa inscrie cel mult 21 de jucatori pe lista A, numarul minim de locuri rezervate exclusiv jucatorilor formati local trebuie sa fie 5 in loc de 8", se arata in comunicatul UEFA, care adauga ca daca numarul de jucatori inscrisi va fi de 22, cel putin 6 vor trebui sa fie crescuti si formati la nivel local.

Numarul maxim de jucatori inscrisi pe lista A este de 25, potrivit regulamentului. In cazul in care o echipa inscrie 25 de fotbalisti, 8 dintre acestia vor trebui sa fie crescuti in tara de origine a clubului.

PSG si Manchester City au fost amendate cu 60 de milioane de euro pentru nerespectarea regulamentului.

Modifică setările cookies