Dinamo Zagreb Alexandru Matel Croatia zdravko mamic Zoran Mamic Campionate externe

SOC in fotbalul european: presedintele si antrenorul unei echipe cu pretentii de Liga Campionilor au fost luati pe sus de politie

O echipa cu pretentii de Liga Campionilor are mari probleme, dupa ce presedintele si antrenorul au fost luati pe sus de politie, fiind acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Iulie 2015, 13:56
Data actualizarii: Joi 02 Iulie 2015, 16:52

Politia croata a efectuat o razie la locuintele fratilor Zdravko si Zoran Mamic, oficiali ai celui mai mare club croat de fotbal - Dinamo Zagreb, la care joaca internationalul roman Alexandru Matel. 

Operatiunea a fost ordonata de agentia croata de lupta impotriva crimei organizate (Uskok), care ii suspecteaza pe cei doi frati de evaziune fiscala, mita si alte infractiuni. 

Zdravko Mamic, 55 ani, este presedintele lui Dinamo Zagreb, iar Zoran, fratele mai mic, este antrenorul echipei. Cei doi, care au dezmintit acuzatiile si sustin ca acestea nu au niciun temei, se aflau alaturi de echipa intr-un stagiu de pregatire in Slovenia. 

Zdravko Mamic este recunoscut ca fiind un presedinte de club conflictul, certandu-se adesea cu oficiali ai altor formatii sau oameni de fotbal.

Zoran, 43 de ani, este un fost international croat care a jucat la Dinamo Zagreb, Bochum si Leverkusen. Fratii Mamic sunt suspectati ca au o influenta uriasa asupra fotbalului national, inclusiv asupra transferurilor din tara si in strainatate. 

Dinamo Zagreb a castigat ultima editie de campionat si are 17 titluri in palmares incepand cu sezonul 1992/1993. 


FOTO: Alex Matel joaca la Dinamo Zagreb, in Croatia

Agerpres

Modifică setările cookies