Campionate externe

Seicii de la PSG pot cumpara Parc des Princes cu mai putin de jumatate din pretul National Arena. Primaria orasului le-a facut propunerea

Autoritatile franceze sunt dispuse sa renunte la un simbol modern al Parisului in schimbul unei sume "corecte". Primaria le-a propus seicilor de la PSG sa cumpere definitiv Parc des Princes.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Octombrie 2015, 12:47
Data actualizarii: Vineri 02 Octombrie 2015, 12:53

Primaria orasului Paris planuieste sa vanda stadionul Parc des Princes, cu o capacitate de 48.000 locuri, patronilor clubului Paris Saint-Germain, scrie Le Parisien.

Conform sursei citate, primarul parizian Anne Hidalgo a avut mai multe intruniri secrete cu conducerea clubului PSG, prezidat de Nasser Al Khelaifi (Qatar), pentru a stabili un pret de vanzare a celebrei arene, utilizata la meciurile de acasa ale campioanei Frantei. 

Primaria a transmis o oferta initiala de circa 100 de milioane euro catre PSG, dar nu a primit inca un raspuns. Clubul are insa un contract de exploatare a stadionului pe urmatorii 30 de ani. 

Compania de investitii financiare Qatar Sports Investment (QSI), proprietara clubului PSG, a contribuit recent cu 75 milioane euro pentru modernizarea arenei Parc des Princes in vederea gazduirii de meciuri la EURO 2016 din Franta. 

Inaugurat in 1972, stadionul a fost scenariul unor momente istorice pentru sportul francez, cum a fost succesul nationalei de fotbal a Frantei la EURO 1984. De asemenea, Parc de Princes a gazduit doua finale de EURO, trei finale ale Cupei Campionilor Europeni, doua finale de Cupa UEFA, o finala a Cupei Cupelor, 33 finale ale Cupei Frantei si 128 de meciuri ale nationalei de fotbal.

Agerpres

Modifică setările cookies