Seicii de la PSG pot cumpara Parc des Princes cu mai putin de jumatate din pretul National Arena. Primaria orasului le-a facut propunerea

PSG Franta Ligue 1 paris Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Octombrie 2015, 12:47
Data actualizarii: Vineri 02 Octombrie 2015, 12:53

Autoritatile franceze sunt dispuse sa renunte la un simbol modern al Parisului in schimbul unei sume "corecte". Primaria le-a propus seicilor de la PSG sa cumpere definitiv Parc des Princes.

Primaria orasului Paris planuieste sa vanda stadionul Parc des Princes, cu o capacitate de 48.000 locuri, patronilor clubului Paris Saint-Germain, scrie Le Parisien.

Conform sursei citate, primarul parizian Anne Hidalgo a avut mai multe intruniri secrete cu conducerea clubului PSG, prezidat de Nasser Al Khelaifi (Qatar), pentru a stabili un pret de vanzare a celebrei arene, utilizata la meciurile de acasa ale campioanei Frantei. 

Primaria a transmis o oferta initiala de circa 100 de milioane euro catre PSG, dar nu a primit inca un raspuns. Clubul are insa un contract de exploatare a stadionului pe urmatorii 30 de ani. 

Compania de investitii financiare Qatar Sports Investment (QSI), proprietara clubului PSG, a contribuit recent cu 75 milioane euro pentru modernizarea arenei Parc des Princes in vederea gazduirii de meciuri la EURO 2016 din Franta. 

Inaugurat in 1972, stadionul a fost scenariul unor momente istorice pentru sportul francez, cum a fost succesul nationalei de fotbal a Frantei la EURO 1984. De asemenea, Parc de Princes a gazduit doua finale de EURO, trei finale ale Cupei Campionilor Europeni, doua finale de Cupa UEFA, o finala a Cupei Cupelor, 33 finale ale Cupei Frantei si 128 de meciuri ale nationalei de fotbal.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!