Campionate externe

Scrie istorie la Real si in Liga Campionilor, iar transferul sau a fost unul dintre cele mai scumpe din istorie. Cat a costat insa Ronaldo la primul transfer :)

Al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, dupa mutarea lui Gareth Bale pentru 100 de milioane, Ronaldo (96 de milioane de euro) a fost candva cumparat pentru doar...cateva mingi si tricouri de joc.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 13:42
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 13:59

Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai buni fotbalist din lume si din istorie, triplu castigator al Balonului de Aur si proaspat cvadruplu castigator al Ghetei de Aur, este si al doilea cel mai scump jucator achizitionat vreodata.

Starul portughez al lui Real Madrid, care a devenit si cel mai bun marcator al formatiei lusitane, a fost cumparat in 2009 in schimbul unei sume de 96 de milioane de euro, iar de atunci un singur jucator l-a depasit, desi in acest sens exista mai multe variante. Desigur, aici vorbim despre mutarea lui Gareth Bale, care, potrivit rapoartelor neoficiale, s-ar fi ridicat in cele din urma la 100 de milioane de euro.

Un fotbalist care a ajuns sa coste mai mult decat cluburi ori campionate intregi, Ronaldo nu a fost insa intotdeauna evaluat atat de bine, iar englezii de la The Sun sustin ca au aflat care a fost prima suma de transfer a acestuia.

Ronaldo a mai costat de-a lungul carierei 15 milioane de euro, in momentul transferului la Manchester, dar cu adevarat interesanta e suma pe care primul sau club a incasat-o.

Nascut in insula Madeira, Ronaldo a inceput fotbalul la Andorinha, inainte sa ajunga la Nacional de Madeira. Pentru transferul sau, scrie The Sun, Nacional a platit cu 20 de mingi si doua seturi de echipamente.

Cristiano avea la acea vreme 11 ani. Ulterior, acesta a mai jucat timp de doi ani la Nacional si 5 la Sporting, inainte sa fie remarcat de Sir Alex Ferguson.

Modifică setările cookies