Schimbari majore in regulamentul de fotbal! FIFA vrea sa introduca eliminari temporare si sa schimbe regula penalty-urilor

Schimbari majore in regulamentul de fotbal! FIFA vrea sa introduca eliminari temporare si sa schimbe regula penalty-urilor

Noile reguli ar putea intra in vigoare incepând cu editia din 2016 a Campionatului European, ce se va disputa in Franta.

UEFA doreste introducerea eliminarilor temporare, dupa modelul din alte sporturi, dar si executarea loviturilor de departajare in fazele eliminatorii inaintea meciurilor sau la finalul celor 90 de minute, dupa care sa se dispute cele doua reprize de prelungiri, informeaza The Independent.

Comisia Tehnica a UEFA va analiza in sedinta viitoare mai multe propuneri, pe lânga eliminarile temporare de 10 minute si loviturile de departajare, urmând sa fie analizata si extinderea bancii de rezerve la 11 jucatori, fata de sapte câti sunt in prezent la meciurile interne.

UEFA ar dori ca la finalul celor 90 de minute, in cazul in care meciurile din fazele eliminatorii se termina la egalitate, sa se treaca direct la executarea loviturilor de departajare, dupa care sa se dispute si cele doua reprize de prelungiri. in cazul in care cele si dupa 120 de minute scorul este egal, abia atunci va conta rezultatul loviturilor de departajare.

O alta propunere ce va fi analizata e reprezentata tot de loviturile de departajare in fazele eliminatorii, care sa se dispute inaintea meciurilor, dupa care sa se dispute cele 90 sau 120 de minute, dupa caz.

Propunerea UEFA urmareste ca meciurile din fazele eliminatorii sa nu mai fie plictisitoare, iar echipele care pierd loviturile de departajare sa atace mai mult. De obicei, in prelungirile partidelor ambele echipe prefera sa conserve rezultatul si sa astepte "loteria" loviturilor de departajare.

Un alt motiv care ar facilita introducerea loviturilor de departajare inaintea meciului sau la finalul celor 90 de minute ar reprezenta-o "eroii negativi" ai penaltiurilor. De exemplu, Chris Waddle (in partida Argentina - Anglia din Italia 90) si Darius Vassell (in Portugalia - Anglia de la Euro 2004) au disputat ultimele meciuri pentru echipa nationala a Angliei dupa ce au ratat penaltiurile decisive.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Timișoara intră în carantină pentru 14 zile. Oamenii vor ieși doar cu declarație, mall-urile se închid în weekend
BRAT

Modifică setările cookies