SCENELE socante din liga Greciei au ajuns pana la GUVERN! Prim-ministrul a luat decizia sa suspende campionatul!

Momentele violente din prima liga a Greciei au ajuns la un nou nivel: s-a implicat si conducerea tarii.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Februarie 2015, 17:43
Data actualizarii: Miercuri 25 Februarie 2015, 19:05

Campionatul Greciei a fost suspendat pe termen nedeterminat, dupa o decizie luata de conducerea Guvernului elen. Inca o runda de negocieri are loc in aceasta seara, cand s-ar putea stabili doar data cand s-ar putea relua jocurile de fotbal. Ziarul Gazzetta.gr anunta si el informatia:

Si marile ziare britanice scriu pe larg despre asta, mentionand ca e deja a treia oara in ultimii ani cand campionatul este suspendat. Acum masura se aplica primelor trei ligi profesioniste din Grecia:

Presedintii cluburilor Olympiakos si Panathinaikos s-au batut intre ei, in urma cu cateva zile, dupa ce si violentele din teren degenerasera.

Partidul Syriza, ajuns recent la putere, a anuntat ca vrea sa eradicheze violenta din fotbal.

"Am fost informati ca Superliga a fost suspendata pe termen indefinit. Avem un nou guvern, care incearca sa atraga atentia asupra acestui subiect, dupa violentele din fenomen", a anuntat presedintele ligii de fotbal din Grecia, Giorgos Borovilos.

O reuniune a comitetului director al campionatului Greciei a fost intrerupta marti dupa o altercatie intre presedintii cluburilor Olympiakos Pireu si Panathinaikos Atena, Vangelis Marinakis, respectiv Giannis Alafouzos. Scena a avut loc la doua zile dupa meciul dintre cele doua mari cluburi.

"Nu avem de ce sa ascundem faptul ca a existat un incident, iar acesta este motivul intreruperii reuniunii. Avem numeroase probleme de rezolvat in campionatul grec, insa nu in acest mod", a explicat presedintele campionatului, Georgios Borovilos, citat de cotidianul L'Equipe.

La meciul castigat de Panathinaikos cu 2-1, in fata celor de la Olympiakos, in week-end, au avut loc mai multe incidente: 50 de fani au intrat in teren, presedintii si antrenorii au fost amenintati de ultrasi, iar mai mult obiecte aruncate in teren i-au lovit pe jucatori.

In momentul in care a fost intrerupt pe termen nedeterminat, clasamentul arata astfel:

Modifică setările cookies