Rivali in campionat, Mourinho si Wenger s-au aliat pentru un scop comun: "Balonul de Aur face rau fotbalului". Ce spune antrenorul lui Chelsea

Rivali in campionat, Mourinho si Wenger s-au aliat pentru un scop comun: "Balonul de Aur face rau fotbalului". Ce spune antrenorul lui Chelsea

Arsene Wenger, antrenorul de legenda al lui Arsenal, s-a declarat in repetate randuri un inamic al decernarii Balonului de Aur. Francezul considera ca trofeul acordat de FIFA stirbeste din meritele echipei si ii face pe jucatori mult mai individualisti.

Acum, Wenger are si un aliat important in aceasta lupta. Este vorba despre nimeni altul decat Jose Mourinho, marele sau rival din Premier League.

Mourinho a ajuns si el la aceeasi concluzie dupa ce l-a antrenat pe Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai galonati fotbalisti ai lumii.

Cristiano Ronaldo si Lionel Messi au dominat acest trofeu in ultimii ani, iar lupta lor a transformat fotbalul intr-o cursa a realizarilor personale, lucru care i-a pus de cele mai multe ori in umbra pe coechipierii lor, indiferent de presatatiile oferite.

Acum, spune Jose Mourinho, acest lucru ar trebui sa se schimbe. Tehnicianul portughez spune si el ca trofeul Balonului de Aur face rau fotbalului.

"Cred ca Arsene Wenger a spus ceva important, desi poate nu i s-a dat atentie. El est eimpotriva Balonului de Aur si acum am inteles ca are dreptate. Fotbalul trebuie sa fie despre echipa, asta conteaza si asta da frumusete acestui sport", a spus Mourinho in Daily Telegraph.

"Cu totii ne indreptam atentia catre realizarile personale ale unor jucatori, catre statisticile si recordurile lor, comparand aceste lucruri. Tindem sa credem ca un fotbalist care alearga 11 kilometri e mai bun decat unul care alearga 9, dar asta nu e intotdeauna adevarat", a mai spus Mourinho.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Acuzații de trădare între liberali. Orban, comparat cu Liviu Dragnea și Nicolae Ceaușescu. ”Coaliția mimează reforme”
BRAT
Modifică setările cookies