Real Madrid Barcelona Forbes Manchester United Campionate externe

Real si Barcelona sunt cele mai valoroase cluburi din lume; United ramane in top, in ciuda parcursului dezastruos de anul trecut

FORBES a publicat astazi topul actualizat al celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Real, Barca si Manchester United domina clasamentul, in timp ce "regina" Angliei, Chelsea, e doar pe locul 6. PSG-ul seicilor din Qatar e in fata primelor 10 locuri.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Mai 2015, 13:24
Data actualizarii: Joi 07 Mai 2015, 13:41

Real Madrid si Barcelona raman cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume, cei doi giganti ai fotbalului spaniol fiind destul de apropiate si in privinta acestui aspect. 

Detinatoarea Ligii Campionilor si fosta campioana a celei mai importante competitii din fotbalul european conduc topul intocmit de populara revisa Forbes. 

Surprinzator, locul 3 este ocupat de Manchester United, echipa care a avut un parcurs dezastruos in sezonul 2013/2014, dar care se afla acum in revenire. Clubul englez este evaluat la 2,03 miliarde de lire, in timp ce Real si Barca ar valora 2,13, respectiv 2,07 miliarde lire sterline.

De asemenea, Real Madrid este echipa cu cele mai mari incasari, adunand peste 489 de milioane de lire anual.

Interesant este si faptul ca cel mai scump campionat al lumii, Premier League, da 8 echipe in primele 20 si 5 in primele 8. Astfel, printre cele mai valoroase formatii se numara si Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Newcastle si West Ham.

Aparitii interesante sunt cele ale Milanului, formatie aflata intr-un con de umbra, cu datorii foarte mari si cu un parcurs extrem de slab in Serie A, dar si ale lui Napoli si Galatasaray.

Borussia Dortmund se claseaza pe locul 11, peste PSG sau Atletico Madrid, desi in urma cu cativa ani era aproape de faliment.


FOTO: Captura DailyMail

Modifică setările cookies