Champions League Campionate externe

'Proiectul este de NEOPRIT!" Cum va arata LIGA MONDIALA care va inlocui Champions League. La ce ajunge fotbalul

Marile cluburi vor sa infiinteze o Super Liga Mondiala de fotbal la care sa participe, alaturi de echipele europene, echipe din Brazilia, Statele Unite, China, Australia si Africa de Sud.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2016, 15:52
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2016, 15:59

Proiectul este "de neoprit", potrivit directorului Asociatiei ligilor profesioniste din Europa (EPFL), olandezul Jacco Swart.

"Vom vedea o competitie de fotbal la nivel mondial in cativa ani. Aceasta este dezvoltarea pe care nimeni nu o mai poate opri. Va fi o petrecere exclusiva pentru foarte putini fericiti. Pentru cele mai mari branduri de fotbal din lume", a declar Swart pentru cotidianul britanic The Mirror.

Oficialul EPFL este convins ca cele mai bune cluburi europene sunt in cautarea unei ligi mai bogate, in special echipele din Germania, Spania si Italia, care se tem de puterea financiara tot mai mare a Premier League.

El a adaugat ca "aceasta noua Super Liga va fi condusa de cu totul alti factori decat cei din fotbalul real, cum ar fi pietele de televiziune sau marii sponsori. "

Olandezul crede ca o asemenea evolutie va fi devastatoare pentru micile cluburi si ligile europene, iar spirala recompenselor financiare va scapa de sub control.

Printre cluburile care ar putea participa la viitoarea Super Liga Mondiala de fotbal se numara Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, AC Milan, Juventus Torino, Inter Milano, Bayern Munchen Borussia Dortmund, Paris Saint-Germanin, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, FC Liverpool, alaturi de echipe precum Corinthians (Brazilia), Melbourne City (Australia) sau Los Angeles Galaxy (SUA).

Agerpres

Modifică setările cookies