PREMIERA! Clubul care le-a angajat pe MAMELE ultrasilor pentru a opri violenta: "Nimeni nu vrea sa se bata in fata mamei" 

Sport Club Recife nautico Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015, 16:14
Data actualizarii: Luni 09 Februarie 2015, 16:24

Sport Club do Recife a recurs la un gest unic pentru a opri violenta pe stadion! 

Clubul brazilian le-a angajat pe mamele ultrasilor ca stewarzi la partidele de pe teren propriu, scrie presa braziliana. In felul acesta, clubul spera sa scape de bataile dintre fani si fortele de ordine: "Nimeni nu vrea sa se bata in fata unei mame, mai ales in fata mamei lui", sustin cei care au venit cu ideea, o firma de PR din Brazilia.

Sport Club a antrenat 30 de mame al fanilor pentru derby-ul de duminica impotriva lui Nautico, marea rivala, si le-a pus sa stea de paza in jurul terenului imbracate cu echipament special pe care scria "securitatea mamelor".

Femeile au fost prezentate pe tabela inainte de startul partidei pentru ca toata lumea din tribuna sa stie de prezenta lor acolo.

Cele 30 de mame au fost antrenate de firma care se ocupa in mod normal de paza, iar participarea lor a fost pe baza de voluntariat.

"Ideea a fost ca cei mai fanatici suporteri sa fie constienti si chiar sa ajute la pacea de pe stadioane", a declarat Aricio Fortes, vicepresedintele agentiei Ogilvy PR, compania care a nascocit aceasta idee.

"La urma urmei, nimeni nu vrea sa se bata in fata unei mame, mai ales in fata propriei mame", a mai spus Fortes.

Sport Club a castigat meciul cu 1-0, iar la finalul partidei nu au fost arestari. Asta in conditiile in care clubul din Recife are una din cele mai violente galerii din Brazilia.

In 2013, Sport Club si agentia Ogilvy au realizat cu succes o campanie pentru a-i incuraja pe fani sa se inscrie pe liste de donatori de organe. Campania a castigat mai multe premii. 

Un ultras si-a imbratisat mama inainte de startul partidei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!