OFICIAL! Ei se bat pentru inlocuirea lui Blatter la sefia FIFA! Infantino, favorit sa preia conducerea forului mondial

Gianni Infantino FIFA Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2016, 16:28
Data actualizarii: Marti 26 Ianuarie 2016, 16:29

FIFA va avea presedinte nou pe 26 februarie.

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a confirmat marti cele cinci candidaturi depuse de seicul Salman, Printul Ali, Gianni Infantino, Jerome Champagne si Tokyo Sexwale, cu o luna inainte de alegerile pentru presedintia forului mondial, prevazute pe 26 februarie la Zurich, relateaza AFP.

Reprezentantii celor 209 federatii afiliate la FIFA vor alege pe 26 februarie succesorul lui Joseph Blatter, suspendat 8 ani pe 21 decembrie de catre Comisia de Etica a FIFA.

Comisia electorala a admis oficial cele cinci candidaturi: seicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, 50 ani, presedintele Confederatiei asiatice, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, 62 ani, printul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, 40 ani, fost vicepresedinte al FIFA, francezul Jerome Champagne, 57 ani, fost secretar general adjunct al FIFA, si italo-elvetianul Gianni Infantino, 45 ani, secretar general UEFA.

Cele cinci candidaturi au fost deja validate in luna noiembrie in urma unei anchete de integritate condusa de Comisia de Etica a FIFA.

Michel Platini, presedintele UEFA, s-a retras din cursa la inceputul lunii ianuarie, din cauza ca nu avea timpul necesar pentru a epuiza recursurile angajate impotriva suspendarii de 8 ani din fotbal dictata de Comisia de Etica. Francezul a fost suspendat din cauza unei plati de 1,8 milioane euro primite de la Joseph Blatter in 2011, pentru servicii de consultanta derulate intre 1999 si 2002.

La 30 mai 2015, Blatter a fost reales in fruntea FIFA, dar si-a anuntat demisia dupa cateva zile, FIFA cazand in cea mai neagra perioada din existenta sa, dupa ce zeci de actuali si fosti oficiali au fost retinuti sau anchetati pentru diverse fapte de coruptie. 

Sursa: Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!