Pele Brazilia campionatul mondial 2014 Campionate externe

Momentul care a schimbat lumea fotbaluluI! Fara acea clipa, toti s-ar fi intrebat: "Cine e Pele?" Povestea necunoscuta despre LEGENDA din fotbal:

►Ninja vs Europa! Trei romani se bat cu centurile negre, duminica 19:00, IN DIRECT Sport.ro si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Noiembrie 2013, 15:30
Data actualizarii: Sambata 02 Noiembrie 2013, 15:40

Pele a castigat in cariera lui de 3 ori Campionatul Mondial, marcand 12 goluri la turneul final. Considerat de multi cel mai bun jucator din istorie, Pele a vorbit cu Sky Sports despre turneul din 2014.

"Inima mea vrea sa spuna Brazilia, fara indoiala. Am dovedit ca avem jucatori excelenti peste tot in lume, dar trebuie sa construim o echipa buna pentru ca Brazilia are individualitati pe tot mapamondul. Sper sa fie o echipa frumoasa.

In acest moment, cred ca cele mai bune doua echipe pe care le-am vazut sunt Spania si Germania. Cand ajungi la Campionatul Mondial, totul se poate schimba. Acestea sunt insa cele 2 echipe pe care le-am vazut si mi-au placut si pot fi foarte puternice la CM.

Desigur, mai ai si Argentina si nu poti uita niciodata de Argentina. E si Anglia, nu putem uita de ei, si Italia. Nume mari care atunci cand ajung la Campionatul Mondial au sansa lor. Uneori apar surprize si cele mai bune echipe nu ajung pana in finala. Am un exemplu pentru cei mai tineri - in 82, Brazilia era cea mai puternica avandu-i pe Zico, Junior si Falcao si am pierdut cu Italia. Fotbalul este plin de surprize" a spus Pele despre turneul final de anul viitor.

Legenda Braziliei a implinit recent 73 de ani. Ramane insa conectat la lumea fotbalului. Nu are un jucator favorit: "Nu exista doar un singur jucator. Sunt mai multi in acest moment si sunt diferiti. Fara indoiala ca Lionel Messi este un jucator bun. E si Neymar, crescut la Santos. Acum a mers la Barcelona si sper sa aiba acelasi noroc si aceleasi prestatii. Cristiano Ronaldo are un stil diferit. Imi placea si Robinho pana in urma cu 3 ani, dar exista multi jucatori care sunt foarte buni" a mai spus Pele.

Pe numele lui adevarat Edson Arantes do Nascimento, el a povestit cum a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume sub numele de Pele: "M-am nascut intr-un sat numit Trei Inimi (Tres Coracoes) si cand m-am nascut, in acelasi timp a aparut lumina asa ca tatal meu mi-a dat numele Edson dupa Thomas Edison. Eram foarte mandru de acest lucru si le-am spus tuturor sa-mi spuna Edson. Apoi m-am dus sa joc fotbal cu copiii in alt oras in care mergea tatal meu, el fiind jucator de fotbal, si cred ca am facut niste greseli. In portugheza, cand lovesti mingea cu piciorul se spune 'pe'. Poate ca am facut o greseala si nu am lovit corect pentru ca ei mi-au spus 'Pele'. Ma luptam cu toata lumea si le spuneam ca ma cheama Edson, dar acum iubesc numele Pele. Este mare si foarte important pentru mine" a mai spus legenda din fotbal

Modifică setările cookies