Campionate externe

Lucescu l-a adus pe SimeOne in Europa: "Tragea la poarta doar cu latul!" Ce spune despre antrenorul momentului

Mircea Lucescu a fost primul antrenor pe care Diego Simeone l-a avut in Europa. In 1990, la Pisa, argentinianul a lucrat alaturi de Lucescu, dupa transferul de la Velez Sarsfield.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Mai 2014, 13:13
Data actualizarii: Vineri 02 Mai 2014, 13:17

Lucescu a fost impresionat de ambitia lui Simeone si spune ca se astepta ca fostul sau jucator sa ajunga un antrenor important.

"Il cunosc foarte bine pe Diego Simeone. A debutat cu mine in fotbalul european, la Pisa, in 1990. Nu era talentat, tragea la poarta numai cu latul. In schimb, avea un stil de lupta extraordinar. Sunt in relatii foarte bune cu el, mi-am dat seama ca va deveni un mare antrenor. E foarte ambitios, cu un bagaj de cunostinte foarte vast. La Atletico a construit o echipa foarte bine organizata, bazata pe principiile fotbalului italian, in principal pe disciplina.

A avut si putin noroc cu Chelsea, sa ne uitam la greselile lui Hazard, care nu a revenit in aparare la faze critice. Toate echipele seamana cu antrenorii lor. Daca antrenorul are personalitate, si echipa e la fel!", a explicat Lucescu la Digisport.

Diego Simeone a jucat doi ani la Pisa, intre 1990 si 1992, apoi a trecut pe la Sevilla, Atletico, Inter, Lazio sau Racing.


Modifică setările cookies