Xabi Alonso Bayern Munchen Real Madrid Campionate externe

"La Real, stilul e rock'n'roll, in timp ce la Bayern e jazz" Ce a descoperit Xabi Alonso dupa ce a ajuns la echipa lui Guardiola

De aproape un deceniu este unul dintre cei mai buni mijlocasi din lume!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Octombrie 2014, 15:59
Data actualizarii: Sambata 18 Octombrie 2014, 15:59

Xabi Alonso a acordat un interviu pentru cei de la Suddeutsche Zeitung in care a vorbit despre primele 2 luni la Bayern Munchen dupa transferul din vara trecuta de la Real Madrid. Mijlocasul spaniol de 32 de ani spune ca a avut dificultati in a se adapta la stilul fostului antrenor de la Barcelona, Pep Guardiola.

"Bayern a fost probail singurul club la care chiar am vrut sa merg. Constructia jocului este foarte diferita. La Real Madrid, totul este mai rapid, mai direct. (La Munchen) trebuie mai multa rabdare, precizie, totul e mai elaborat. Cauti in permanenta cum poti sa faci rau oponentului. Jocul Realului e precum rock and roll, in timp ce la Bayern e ca jazz-ul" a declarat Xabi Alonso.

Alonso s-a adaptat insa incredibil la stilul celor de la Bayern, devenind un jucator de baza cu care Guardiola incepe primul 11 in fiecare meci. Alonso neaga insa ca plecarea lui de la Real a avut legatura cu Toni Kroos, cel care a facut drumul invers intre Munchen si Madrid.

"Mereu am luat in considerat ca venirea lui a reprezentat o veste uriasa pentru club. Am fi jucat perfect impreuna, daca as fi ramas" a mai spus Alonso, cel care locuieste la Munchen in casa care a stat Toni Kroos.

Xabi Alonso a castigat de 2 ori Liga Campionilor cu Liverpool (2005), si Real Madrid (2014)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies