Campionate externe

Investigatia care il poate DISTRUGE pe Messi! Spaniolii anunta: "Guarda Civil a gasit bani negri in meciurile de caritate"

Noi probleme pentru Leo Messi, dupa ce FISC-ul spaniol l-a anchetat pentru frauda.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Iunie 2014, 11:56
Data actualizarii: Duminica 08 Iunie 2014, 12:22

Anchetat in trecut pentru ca ar fi prejudiciat statul spaniol cu circa 4 milioane de euro, Leo Messi are din nou probleme, dupa ce Garda Civila a pornit o noua investigatie - noteaza cotidianul El Pais.

Supus in trecut unor investitatii in ceea ce priveau veniturile nedeclarate ale acestuia, investigatii in urma carora s-a vazut nevoit sa achite o amenda usuturatoare si a fost chemat la audieri, Messi se vede pus din nou intr-o situatie delicata, de aceata data una ce poate fi mult mai grava.

Presa spaniola noteaza ca Leo Messi este anchetat pentru beneficiile obtinute in urma mai multor partide cartabile, pe care acesta le-a jucat in ultimii doi ani si care au fost denumite: "Messi si prietenii".

In urma acestor meciuri s-ar fi facut 5 transferuri in valoare totala de 1 milion de euro, implicate fiind niste companii din Curacao si Antilele Olandeze, una dintre ele numita "G. Marin-Messi".

Potrivit El Pais, Guillermo Marin este unul dintre apropiatii lui Messi, cel care s-a ocupat de organizarea partidelor de caritate in Statele Unite (Los Angeles si Miami), Mexic (Cancun), Columbia (Bogota si Medellin) sau Peru (Lima). In ciuda acestui fapt, Messi a declarat in fata anchetatorilor ca: "Guillermo Marin este un om de afaceri pe care il cunosc din 2006 si care se ocupa de organizarea partidelor pentru Fundatia mea, atat!".

Leo Messi a negat constant acuzatiile aduse de procurori, acesta spunand ca fie nu s-a ocupat el, fie ca nu este nimic adevarat, totul fiind transparent. Cu toate acestea, procurorii au descoperit ca firma Total Conciertos, prin unul dintre avocatii sai, a depus cinci documente de transfer bancar prin care se demonstreaza ca Messi si posibil si ceilalti jucatori implicati in meciurile de caritate au incasat bani pentru "serviciile prestate".

Suma vehiculata de presa spaniola in ceea ce priveste banii negri se ridica in total la 4 milioane de euro, din care Messi ar fi incasat jumatate, prin intermediarul Guillermo Marin.

Jucatorii care au participat la meciul de caritate din Columbia, in urma caruia s-au descoperit transferurile bancare:

”Prietenii lui Messi”: Pinto, Godin, Lugano, Diego Perez, Andre Santos, Gargano, Mascherano, Diego, Messi, Alves, Lavezzi, Robinho, Osvaldo, Ariel Ortega.
Antrenor: Dunga

”Restul lumii”: Mondragon, Ochoa, Alvaro Gonzalez, Yepes, Cannavaro, Viafara, Hamsik, Giovanni Hernandez, Zuculini, James Rodriguez, Falcao, Teofilo Gutierrez, Forlan.
Antrenor: Fabio Capello

Modifică setările cookies