Inspirație pentru Dinamo! Echipa de renume care a revenit din a patra ligă pentru a fi extrem de aproape de câștigarea titlului 

Dinamo FC koper Slovenia Campionate externe
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2022, 18:38
Data actualizarii: Joi 28 Iulie 2022, 18:31

Scufundați fără urmă în 2017, marinarii de la FC Koper au înviat, reușind trei promovări consecutive și participând la cursa pentru titlu în luna mai.

În propria miniversiune a Sloveniei a dramei din ultima zi de fotbal care a avut loc în România, Koper a trebuit să meargă la echipa de la mijlocul clasamentului, Bravo, să câștige și să spere că liderii Maribor vor pierde în fața rivalilor de moarte, Mura.

N-a fost să fie. Campionii record ai Sloveniei și-au câștigat al șaisprezecelea titlu cu o victorie de 3-1, în timp ce meciul lui Koper s-a încheiat într-o remiză albă. Frustrant pentru vicecampioni, ei ar fi putut merge în ultimul meci fără a trebui să depindă de favorurile lui Mura.

În runda anterioară Koper nu reușise să îi învingă pe modești de la Radomlje. În ciuda sprijinului de pe teren propriu de pe Bonifika, stadionul lui Koper la o mică distanță de Marea Adriatică, "canarii" au pierdut cu 3-1. Ultimul meci avea să depinde așadar de rezultatul adversarului.

Totuși, Koper poate fi mulțumită cu faptul că a câștigat un trofeu anul acesta, Cupa Sloveniei și și-a spălat statutul de echipă în pragul colapsului în urma problemelor financiare din 2017.

Traseul de ascensiune al unui club cu o conducere sănătoasă

Noul antrenor al formației, Zoran Zeljkovic, manager fără experiență în prima divizie, a format un lot total nou cu câteva săptămâni de la venirea sa pe banca lui Koper: „Am fost foarte atras de provocarea primei divizii și știam că acesta este un pas în față pentru cariera mea. Koper este un club foarte bun în termen sloveni, cu o istorie bogată, deci nu m-am gândit de două ori”.

Într-adevăr, Koper a câștigat liga slovenă în 2010 și a concurat în competițiile europene între 2006 și 2015. Dar mai apoi, din cauza primarului orașului și al patronului clubului, Boris Popovic, fiind presați de agenții jucătorilor au fost nevoiți să mărească salariile jucătorilor, care nu au mai putut fi achitate.

Koper nu s-a mai calificat în sezonul 2016-17 în competițiile europene, iar banii care trebuiau să vină din această zonă nu au mai ajuns, iar clubul din lipsa datorilor nu a mai primit licența pentru următorul sezon și a fost nevoită să o ia de la capăt din liga a patra.

Fanii și-au pierdut încrederea în autoritățile locale și au trebuit să caute un investitor cât mai rapid. Clubul a fost mai apoi cumpărat de către Ante Guberac, care a ridicat nivelul condițiilor la nivelul Everestului, iar în mai puțin de patru ani de zile Koper a ajuns să se bată din nou la titlu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!