Campionate externe

Hategan, pe lista arbitrilor pentru Cupa Mondiala din 2018! Arbitrul roman a condus doua meciuri la EURO

Ovidiu Hategan se afla pe lista largita a arbitrilor pentru Cupa Mondiala de fotbal 2018, ce se va desfasura in Rusia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2016, 19:29
Data actualizarii: Joi 04 August 2016, 19:52

Ovidiu Hategan, in varsta de 36 de ani, care a fost prezent si la EURO 2016, a fost invitat de FIFA la un seminar pe probleme de arbitraj. La evenimentul care va avea loc in luna septembrie, in Elvetia, la Zurich, vor participa 20 de "centrali" din Europa. Dintre acestia, in urma prestatiilor ulterioare, vor fi alesi cei care vor conduce meciuri la Mondialul 2018. Alaturi de Hategan vor merge in Elvetia asistentii acestuia, Octavian sovre si Sebastian Gheorghe.

Hategan a condus doua meciuri de la EURO 2016: Polonia - Irlanda de Nord (1-0) si Irlanda - Italia (1-0). El a fost ajutat de arbitrii asistenti Octavian sovre si Sebastian Gheorghe si de arbitrii asistenti aditionali Sebastian Coltescu si Alexandru Tudor.

Hategan a fost primul central roman prezent la un turneu final dupa o pauza de 28 de ani. Timisoreanul Ioan Igna a condus meciuri la EURO 1988, iar in urma cu 16 ani, la EURO 2000, se consemna ultima prezenta a arbitrajului romanesc la un turneu final, tusierul timisorean Nicolae Grigorescu.

FRF noteaza de asemenea ca arbitrajul romanesc ar putea avea reprezentante la Cupa Mondiala de fotbal feminin din 2019, ce se va disputa in Franta. La acelasi seminar din Elvetia au fost invitate Teodora Albon si Cristina Dorcioman. Ele se afla pe lista extinsa pentru a arbitra la Women World Cup 2019. 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies