Gafa incredibila in Nigeria! Un arbitru decedat in ianuarie a fost DELEGAT OFICIAL la un meci de campionat

Gafa incredibila in Nigeria! Un arbitru decedat in ianuarie a fost DELEGAT OFICIAL la un meci de campionat

Situatie fara precedent in fotbalul nigerian.

Criza din fotbalul nigerian are si aspecte bizare, in haosul care s-a instalat la Federatie, un arbitru care a decedat la inceputul anului fiind nominalizat pentru a conduce un meci din liga nationala, scrie BBC.

Este vorba despre Wale Akinsanya, cavaler al fluierului care a murit in luna ianuarie, dar care a fost selectat pentru a conduce partida dintre echipele Warri Wolves si Giwa FC, din campionatul nigerian.

Criza cu care se confrunta fotbalul din aceasta tara africana a fost declansata dupa ce, in urma cu doua saptamani, justitia nigeriana a declarat invalida alegerea conducatorilor Federatiei (FNN), din cauza suspiciunii unor nereguli pe care presedintele Federatiei, Amaju Pinnick, le-ar fi facut in fata concurentului sau, Chris Giwa, in septembrie 2014.

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a amenintat chiar Nigeria cu suspendarea daca justitia din aceasta tara nu revine asupra anularii alegerii controversate a conducatorilor NFF.

Daca va fi suspendata, Nigeria, locul 67 mondial, ar putea fi privata de meciurile de calificare pentru Cupa Mondiala din 2018 din Rusia.VIDEO PROTVPLUS.RO

BRAT