FABULOS! El e omul care DETINE fotbalul! Agentul care a facut afaceri de 700 de milioane de euro! 

FABULOS! El e omul care DETINE fotbalul! Agentul care a facut afaceri de 700 de milioane de euro! 

A fost o vara plina de transferuri spectaculoase, iar un om s-a aflat in spatele multora dintre ele. Un portughez domina lumea impresarilor cu cele mai importante nume sub contract! 

 

 

Jorge Mendes e cel mai puternic impresar din lume! Firma lui a facut afaceri de 700 de milioane, 1% din PIB-ul Portugaliei! 

 

Ultima mare lovitura a lui Mendes, care l-a dus pe Ronaldo la Real Madrid pentru cea mai mare suma din istorie, a fost James Rodriguez la Real Madrid pentru 80 de milioane de euro. In conturile portughezului vor intra intre patru si opt milioane de euro, in functie de performantele mijlocasului columbian pe Bernabeu. Anul trecut, Mendes il ducea pe Rodiguez la Monaco intr-o afacere de 60 de milioane de euro! 

 

Mendes avea un magazin de inchirieri video in anul '90, dar acesta a dat faliment odata cu moartea casetei video. El a trecut la fotbal, si-a investit banii intr-un club mic din Portugalia, dar i-a pierdut si a falimentat. A observat importanta agentilor in lumea fotbalului si si-a luat licenta! Din 1996 si pana acum, firma lui a facut afaceri de 700 de milioane de euro, cate 150 de milioane in fiecare vara din ultimii ani! 

 

Firma lui Mendes, Gestifute, are 40 de angajati, dar el se ocupa personal de toate negocierile. Anul 2004 a fost cel mai profitabil, 60 de milioane de euro incasati, dupa ce a dus cinci jucatori la Chelsea si pe Jose Mourinho, care tocmai castigase Champions League cu Porto. Mendes si Mourinho sunt prieteni buni si fac afaceri importante in fiecare perioada de transferuri! 

Mendes s-a reprofilat pe jucatori africani in ultimii ani, pe care ii cumpara de tineri cu totul si ii vinde apoi catre cluburi importante la preturi mari. 

Jorge Mendes calatoreste constanta in jurul lumii pentru ca vinde jucatori in toate colutile lumii. O saptamana obisnuita pentru el inseamna drum catre New York pentru a duce un jucator la Red Bulls, apoi la Londra pentru a discuta cu Roman Abramovic, o zi cu sotia la Porto si apoi la Madrid pentru negocieri cu Florentino Perez. Mondes are trei telefoane mobile tot timpul dupa el si hands-free-ul atasat la ureche timp de 14 ore pe zi! O viata agitata, care ii aduce insa o multime de satisfactii. 

E invitat de comunitatea business sa tina prelegeri, si-a cumparat un yacht de 8 milioane de euro si e chemat de jucatorii sai la evenimentele importante din viata lor. Mondes a fost declarat de Forbes cel mai influent agent de jucatori din lume!  

El are o relatie apropiata cu Cristiano Ronaldo si Jose Mourinho si a avut un rol important in carierele lor. Mendes mai detine actiuni la Sporting Braga, o firma de marketing sportiv cu britanicul Peter Kenyon si una de investitii in sport cu afaceristul Peter Lim din Singapore, care e pe cale sa preia Valencia! 

"A fost un jucator mediocru, asa ca si-a propus sa devina cel mai bun agent din lume! E un tip foarte destept, care miroase atunci cand presedintii vor sa impresioneze fanii cu achitii importante. Presedintii se indragostesc de tipi ca ei si fac uneori tranzactii nenecesare. Are sarm si curaj", povesteste un apropiat al lui Mendes. 

"Imi aminteste de Jerry Maguire, personajul interpretat de Tom Cruise", povestea si fostul presedinte al Barcei, Joan Laporta. 

Vara aceasta, Mendes a operat trei dintre cele mai mari transferuri: James Rodiguez de la Monaco la Real Madrid, Diego Costa si Felipe Luis de la Atletico la Chelsea. 

Lista este insa lunga. Mangala la Manchester City, Georgios Seitaridis, Ezequiel Garay, Miguel Veloso, Babe sau Andre Santos sunt alte nume transferate de firma lui Mendes. In total, aproape 30 de tranzatii in aceasta vara. La un procent intre 5 si 10% pentru fiecare tranzactie, Jorge Mendes controleaza o parte importanta din jucatorii de fotbal, dar si din finantele acestui sport. 

Citeste si:Jorge Mendes
VIDEO PROTVPLUS.RO

Structura anului școlar ar putea fi modificată, revenindu-se la trimestre, în loc de semestre. Ce spune ministrul Educației
BRAT
Modifică setările cookies