Campionate externe

E gata! Moruțan pleacă de la Galatasaray! Anunțul făcut de presa din Turcia

Olimpiu Moruțan (23 de ani) nu a avut prestațiile dorite la Galatasaray și va pleca de la fosta campioană a Turciei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 09:59
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 10:05

Presa din Turcia anunță că mijlocașul român a fost pus pe ”lista neagră” de către conducerea lui Galatasaray. Altărui de Moruțan ar urma să plece și Bariș Alper Yilmaz (21 de ani), un alt tânăr de la care șefii clubului aveau așteptări mari.

Olimpiu Moruțan va fi împrumutat de Galatasaray la o altă echipă

Totuși, Galata nu vrea să se despartă definitiv de mijlocașul român și vrea să-i ofere șansa de a progresa. Moruțan va fi trimis la o altă echipă, sub formă de împrumut, iar după o perioadă, cel mai probabil, acesta va fi supus unei evaluări.

”S-a aflat că Moruțan și Bariș, cei care nu au dat randamentul dorit la echipă, nu au fost luați în considerare pentru sezonul următor și s-a decis trimiterea lor sub formă de împrumut pentru a progresa”, scrie site-ul turc haber365.com.

La Galatasaray se așteaptă, oricum, o reconstrucție la echipă, având în vedere sezonul dezamăgitor din Super Lig. Fosta campioană a Turciei este pe locul 13, cu două etape înainte de finalul sezonului, și în cel mai fericit caz poate să termine pe locul nouă.

34 de mecuri a strâns Moruțan pentru cei de la Galatasaray, în toate competițiile, cifră la care se mai adaugă și cinci assist-uri.

Transferat de la FCSB pentru patru milioane de euro, Olimpiu Moruțan nu s-a impus ca titular la Galatasaray, deși Fatih Terim, fostul antrenor, îl vedea drept un viitor lider al echipei. FCSB (107 meciuri/14 goluri), FC Botoșani (59/2) și ”U” Cluj (7/1) sunt celelalte echipe din cariera lui.

Modifică setările cookies