Brazilia Campionate externe

Documentul care poate provoca un cutremur in fotbal! Cum a ajuns Brazilia "nationala marionetelor". Din 2006, o companie fantoma a decis CINE JOACA in fiecare meci

Un document publicat de publicatia Estadao din Brazilia risca sa provoace un cutremur intern de proportii la nationala Selecao.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Mai 2015, 19:00
Data actualizarii: Duminica 17 Mai 2015, 19:03

Conform informatiilor publicate de jurnalistii brazilieni de la Estadao, in anul 2006 Federatia Braziliana de Fotbal a semnat un contract pe 10 ani cu ISE, o firma fara angajati din Insulele Cayman, un presupus paravan pentru compania saudita Dallah Al-Baraka, in care toate selectiile de la nationala de fotbal erau dictate de sponsori, nu de selectioneri. In tot acest timp, Dunga, Mano Menezes si Luis Felipe Scolari au fost pe banca nationalei Braziliei.

Documentul arata ca numai partenerii comerciali ai federatiei stabileau cine joaca in meciurile internationale, iar daca Federatia dorea sa schimbe un jucator, era obligata sa formuleze o cerere catre ISE, insa sa vina cu un nume "de o valoare marketing egala" cu titularul, scrie si Daily Mail.

In cazul in care unii jucatorii nu puteau juca, CBF (Federatia de fotbal din Brazilia) era obligata sa vina cu un certificat medical care sa demonstreze de ce nu poate evolua.

Contractul semnat initial in 2006 a fost prelungit in urma cu patru sezoane de fostul presedinte al federatiei, Ricardo Teixeira.

Conform contractului "CBF se va asigura ca jucatorii de elita care evolueaza in competitiile oficiale vor intra in fiecare meci", orice absenta notabila transformandu-se intr-o amenda. Un astfel de exemplu s-a petrecut in 2011, cand Menezes nu i-a luat la Doha pentru amicalul cu Egipt pe Kaka, Leadro Damiao si Neymar.

Orice incalcare a contractului costa 1 milion de dolari.

Modifică setările cookies