Detinatoarea Europa League si alte trei cluburi, sanctionate de FIFA pentru implicarea partilor terte in transferuri

FIFA Saint Truiden santos Sevilla Twente Enschede Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016, 18:09
Data actualizarii: Marti 29 Martie 2016, 18:20

Problema "TPO-ului" continua in fotbalul mondial. FIFA interzice categoric implicarea partilor terte in afacerile cluburilor, insa nu toate echipele se supun.

Trei cluburi europene si unul brazilian au fost amendate de FIFA pentru implicarea unei terte parti in transferul jucatorilor, procedura interzisa de regulamentele forului international de fotbal.

Clubul olandez Twente Enschede a fost penalizat de Comisia de disciplina a FIFA cu 185.000 franci elvetieni, FC Santos (Brazilia) a fost amendat cu 75.000 franci elvetieni, Saint Truiden (Belgia) cu 60.000 franci elvetieni, iar FC Sevilla (Spania) cu 55.000 franci elvetieni. 

In aceste patru cazuri, FIFA a gasit cluburile vinovate de incheierea unor contracte care au permis tertilor sa influenteze independenta clubului in materie de angajari si transferuri.

Conform regulamentului FIFA intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015, niciun club nu are voe sa incheie un acord cu o terta parte acordandu-i acesteia partial sau integral drepturile federative ale unui jucator ori compensatii platibile in legatura cu un viitor transfer.

Cazuri celebre ale unor transferuri facute prin astfel de intermediari sunt cele ale lui Carlos Tevez si Javier Mascherano la West Ham ori a brazilianului Anderson de la Porto la Manchester United.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!