Campionate externe

CM cu 48 de echipe, regula noua de offside si imagine mai buna pentru fotbal. Figo si-a anuntat programul pentru sefia FIFA

Fotbal pentru toata lumea! Asta propune Figo in programul sau de candidatura la sefia FIFA! 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2015, 16:31
Data actualizarii: Joi 19 Februarie 2015, 17:49

Portughezul Luis Figo a intrat oficial in campania electorala pentru presedentia FIFA. La finalul lunii mai, Figo, Printul Ali si olandezul Michael van Praag vor sa opreasca "dictatura" de 17 ani a lui Blatter de la FIFA.

Figo si-a prezentat azi programul, iar prima modificare importanta dorita de portughez este un campionat mondial cu 48 de echipe! In prezent sunt 32, dar Figo vrea ca mai multe echipe din afara Europei care sa aiba sanse la fazele finale.

Figo mai vrea ca un procent mai mare din veniturile de peste 1 miliard de euro pe an ale FIFA sa fie investite in dezvoltarea fotbalului.

"Imi doresc sa extindem numarul de echipe participante la turneul final al Cupei Mondiale, la 40 sau 48 de echipe. Ambele optiuni sunt fezabile cu 3 sau 4 zile in plus de turneu. Cred ca mai multe echipe din afara Europei ar participa", spune Figo.

Figo mai propune si o varianta cu doua grupe de cate 24 de echipe care sa participe la un turneu de calificare pe doua continente diferite, iar faza finala sa aiba loc intr-o singura tara.

Figo mai propune ca viitoarele turnee finale sa aiba loc in mai multe tari, nu doar in una asa cum se intampla in prezent.

Fostul mare jucator de la Barcelona, Real Madrid si Inter vrea schimbari in arbitraj. Figo propune introducerea eliminarea temporara pentru comportament nesportiv si o definitie mai clara asupra offside-ului si o regula noua care sa declare un jucator in offside, chiar si daca nu influenteaza faza.

Inevitabil, Figo a ajuns si la lupta cu Blatter, favoritul de la alegerile din luna mai. "Imaginea FIFA nu este potrivita. Stiu ca sunt multi care vor schimbare, suntem pregatiti pentru o schimbare, una democratica, o schimbare care sa aduca transparenta", a mai spus Figo. 

Modifică setările cookies