Campionate externe

Everybody LIKES football | Real si Barca, echipele cu cei mai multi fani! Englezii au 5 in top 10, americanii "au spart" clasamentul cu o echipa de baschet

•"Sportul rege", asa cum mai este numit, fotbalul castiga de la an la an tot mai multi simpatizanti. Cel mai iubit sport din Europa, fotbalul este tot mai popular si in America de Nord sau in Australia
•Fotbalul este si sportul cu cele mai multe reprezentante intr-un top inedit - acela al cluburilor cu cele mai multi fani pe net

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Februarie 2015, 19:30
Data actualizarii: Vineri 13 Februarie 2015, 20:16

►Real Madrid ramane cea mai populara echipa din lume pe retelele de socializare
►Detinatoarea Ligii Campionilor are aproape 100 de milioane de fani pe Facebook si Twitter
►Barcelona le sufla in ceafa rivalilor, avand si trei dintre fotbalistii cu cele mai multe aprecieri - Messi, Neymar si Luis Suarez
►Premier League are 5 reprezentante in top 10
►LA Lakers este singura aparitie din top 10 care nu vine din fotbal

Real Madrid si Barcelona nu sunt doar doua dintre cele mai puternice echipe din fotbalul mondial, ci si doua dintre cele mai mari branduri ale ultimelor doua decenii, precum si echipele cu cei mai multi suporteri in intreaga lume - cel putin atunci cand vorbim de suporterii de pe retelele de socializare.

Cele doua foste campioane ale Spaniei au aproximativ 200 de milioane de fani pe Facebook si Twitter, si se pot lauda ca au in componenta cativa dintre cei mai iubiti fotbalisti ai planetei. Daca Realul ii are pe Cristiano Ronaldo, Gareth Bale si James Rodriguez, jucatori care i-au adunat pe madrileni sa adune peste 82 de milioane de likeuri pe Facebook si alte 15 milioane pe Twitter, Barcelona se lauda cu Messi, Neymar si Luis Suarez.

Spaniolii si-au adjudecat primele doua locuri ale clasamentului, insa cele doua mari echipe ale lor sunt si singurele prezente in primele 30.

Pe de alta parte, englezii sunt cei care au cele mai multe reprezentante in top 10, in timp ce americanii au cele mai multe formatii in top 30.

Baseball-ul are doua reprezentante, NY Yankees si Boston Red Sox, in timp ce fotbalul american da 3 cluburi in top 30. Formula 1 este reprezentanta de Mercedes.

Interesant este si faptul ca doua echipe din estul Europei au reusit sa "sparga" topul. Galatasaray si Fenerbahce sunt doua dintre echipele cu cele mai multe likeuri.

In ceea ce priveste echipele nationale de fotbal, Mexicul, in mod surprinzator, are cele mai multe aprecieri, in timp ce nationala Braziliei se claseaza pe urmatorul loc. Campioana lumii, Germania, a prins cu greu un loc 28.


 

Modifică setările cookies