Campionate externe

Ce inseamna 10 ani in fotbal! Cum arata cea mai buna echipa din 2005-2006, cand Messi, Ronaldo sau Neymar nu existau

Vezi cum arata cea mai buna echipa din lume acum 10 ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 August 2015, 10:19
Data actualizarii: Duminica 30 August 2015, 10:31

Zece ani inseamna foarte mult in fotbal. Echipele se schimba de la un sezon la altul iar carierele depasesc rareori 10 ani la nivel inalt. Cea mai buna echipa a sezonului de acum 10 ani este una care pare legendara pentru fanii de acum.

Printre jucatorii ce faceau senzatie pe teren in acea perioada se aflau Zidane, Kaka si Ronaldinho, cu ultimii doi aflati in cu totul alte perioade ale carierei fata de acum. In urma cu 10 ani, jucatori ca Messi sau Cristiano Ronaldo, Hazard, Rooney, Aguero, Ibrahimovic, Neymar sau Bale se aflau la inceput de cariera sau chiar la grupele de juniori. De altfel, in acel sezon Ronaldo inscria doar 12 goluri in 47 de partide pentru Man United, in timp ce Messi abia bifa 25 de meciuri intr-un sezon la Barcelona, multe dintre ele ca rezerva.

Cea mai buna echipa din sezonul 2005-2006, desemnata de FIFA:
Buffon - Thuram, Cannavaro, Terry, Zambrotta - Pirlo, Zidane, Kaka - Eto'o, Henry, Ronaldinho

Dintre cei 11, doar Buffon si Terry joaca la cel mai inalt nivel, primul la Juventus iar al doilea la Chelsea. Thuram, Cannavaro, Zambrotta, Zidane si Henry s-au retras, primul care si-a agatat ghetele in cui fiind Zidane, in 2006, la finalul sezonului, iar apoi Thuram, in 2008. Pirlo, Kaka si Ronaldinho au parasit si ei fotbalul mare, primii doi ajungand in USA, iar Ronaldinho in Brazilia, in timp ce Eto'o a ajuns in Turcia, la Antalyaspor.

CITESTE SI

Modifică setările cookies