Campionatul GREILOR, la propriu! Premier League si o statistica impresionanta: cum arata impartirea jucatorilor dupa GREUTATE

Campionatul GREILOR, la propriu! Premier League si o statistica impresionanta: cum arata impartirea jucatorilor dupa GREUTATE

►Premier League, cel mai valoros si competitiv campionat al lumii, poate fi oficial numit si "cel mai greu" campionat :)
►Englezii au facut o statistica interesanta, impartindu-i pe fotbalistii din prima liga pe...categorii din box

Englezii iubesc fotbalul in toate formele si...masurile. De la micutul Sterlin la uriasul Crouch si de la periculosul Joey Barton la ingerul Angel Di Maria, cu totii sunt apreciati de fanii din Anglia, care umplu stadioanele weekend de weekend pentru a vedea sportul rege si pentru a trai senzatia unica a unui meci din Premier League.

"Forme" si "masuri" au fost, insa, si cuvintele care i-au facut pe jurnalistii cotidianului britanic The Guardian sa incerce sa vada campionatul dintr-un alt punct de vedere - unul statistic.

Englezii au incercat sa-i categoriseasca pe fotbalistii din Premier League nu in functie de valoare, nu in functie de golurile marcate, nici de tricourile vandute, ci de...greutate!

Acestia au ales categoriile de greutate din box si i-au impartit pe cei 564 de fotbalisti, obtinand un rezultat cel putin surprinzator.

Premier League ar putea avea reprezentanti la toate categoriile, dar se poate lauda cu un alt lucru important - are cei mai multi jucatori la categoria grea (-90.4kg). Desigur, cei mai multi jucatori care se incadreaza la 90+ sunt portari, in timp ce la "superpana" intra un mijlocas extrem de talentat - tanarul Jesse Lingard (Manchester United), cel care are sub 59 de kilograme.

Cea mai echilibrata categorie este cea mijlocie, unde si-au facut loc 83 de portari, 76 de fundasi, 72 de mijlocasi si 76 de atacanti. Media este de 76 de kilograme.

Desi un campionat caracterizat de fair-play, Premier League a avut de-a lungul timpului si cativa boxeri adevarati, iar Eric Cantona si Roy Keane sunt primii pe lista.

FOTO: theguardian.com

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

INSP: Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană de Covid-19 confirmate în România
BRAT

Modifică setările cookies