80 de tari bagate in BLATURI in ultimii 3 ani, un club din Europa e condus de MAFIE! FIFA si Interpol fac dezavaluiri fantastice

FIFA Interpol Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 22:10
Data actualizarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 22:11

Un grup de investigatie FIFA-Interpol a prezentat concluziile dure ale unei anchete privind coruptia din fotbal. 

Conform concluziilor prezentate in Conventia Globala Soccerex din Manchester, un numar urias de tari ar fi implicat in aranjamentele din fotbal. Intre 60 si 80 de tari au raportat aranjamente in fiecare din ultimii 3 ani, iar unul dintre cluburile Europene ar fi condus chiar de catre mafie, sustin cei prezenti, joi, la Conventie, prin vocea sefului de investigatie Interpol-Fifa.

"Avem dovezi ca grupuri de crima organizata aflate in China, Rusia, Balcani, SUA si Italia reusesc sa castige sume substantiale.", a declarat John Abbott de la Interpol, care continua: "Federatiile care guverneaza fotbal si asociatiile sportive trebuie sa devina serioase in prevenirea acestui fenomen. Multe sporturi sunt afectate de aranjamente, dar fotbalul este pe primul loc, iar crickeul este pe locul doi. In fiecare din ultimii 3 ani, intre 60 si 80 de tari au raportat meciuri arantaje.", mai spune acesta, potrivit Telegraph.

Emanuel Medeiros, directorul al centrului pentru Securitate in Sport cu sediul in Qatar, a declarat in cadrul evenimentului: "Am dovezi ca cel putin un club european este condus de catre o grupare de crima organizata, dar nu pot spune acum ce club si din ce tara provine. Nu este ceva nou. Eram avertizati de aceste lucruri inca din 2003, dar acum este o investigatie, ceva serios.", a declarat Medeiros, care cere "un semnal de trezire" in lupta cu aranjamentele din fotbal:

"Nu mai este un cancer inactiv. Se extinde si este evident ca e un cancer letal pentru sport. Sportul trebuie sa se conduca singur, a facut-o bine pana acum, dar acum avem nevoie de masuri concrete, credibile si unite. Este inacceptabil ca frauda sportiva sa fie considerata o infractiune in numai 5 tari europene. Avem nevoie de legi pentru piata de pariuri care in acest moment nu exista. Legi mai bune, conduceri mai bune, prevenire mai atenta, educatie si o atentie mai mare in abordarea internationala. Acest fenomen aduce rusine fotbalului", a mai declarat acesta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!