"Am venit in Franta sa aratam lumii intregi ca englezii sunt niste fetite!" Cum explica Vladimir, liderul huliganilor rusi, scenele de razboi din Marsilia

"Am venit in Franta sa aratam lumii intregi ca englezii sunt niste fetite!" Cum explica Vladimir, liderul huliganilor rusi, scenele de razboi din Marsilia

Politia franceza a anuntat astazi ca in spatele violentelor de la Marsilia sunt 150 de huligani rusi.

Vladimir este unul dintre ei. E lider in peluza lui Lokomotiv Moscova si a spus, intr-un interviu pentru AFP, citat de Telegraph, ca principalul scop al excursiei in Franta este "sa arate lumii ca asa zisii huligani englezi sunt doar niste fetite".

Vladimir face parte dintr-un grup de 500 de ultrasi Lokomotiv, dar spune ca numele echipei pe care o sustine nu are nicio importanta.

Aproximativ 15.000 de rusi au mers in Franta la Euro.

"Nu conteaza din ce oras esti, ce echipa sustii in Rusia, aici suntem cu totii uniti. Am venit sa ne batem cu englezii."

"Ei spun ca sunt cei mai tari huligani ai lumii. Noi am venit sa le aratam ca nu sunt decat niste fetite."

35 de persoane au fost ranite in luptele de strada din Marsilia. In urma incidentelor, UEFA a dat avertismente federatiilor din Rusia si Anglia: la primele incidente, cele doua nationale vor fi excluse de la Euro.

Pe Vladimir nu il intereseaza asta. Cei mai multi dintre huligani pun luptele de strada inaintea fotbalului.

"Nimic nu o sa ne opreasca. E o diferenta mare intre noi si englezi. Ei sunt niste batranei grasi, bautori de bere. Noi suntem baieti de 20-30 de ani, majoritatea sportivi, practicanti de box sau arte martiale."

Vladimir explica in interviul publicat de Telegraph ca, in actiunile lor, huliganii nu poarta niciodata insemnele echipei pe care o sustin. La Marsilia, nimeni nu era imbracat in tricoul Rusiei, si nici nu avea vreun steag la vedere.

"Un huligan trebuie sa se imbrace asa incat sa se poata infiltra in orice grup. Eu am purtat un tricou, pantaloni scurti si adidasi. Daca vedeti suporteri cu steagul Rusiei, sa stiti ca sunt pasnici."

Citeste si:huliganiVladimir
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Manifestații pro-palestiniene în toată lumea. Zeci de mii de oameni au cerut "eliberarea Palestinei"
BRAT
Modifică setările cookies