59 de persoane si-au prelungit fortat "concediul" in Franta :) Bilantul final al huliganilor de la Euro: peste 1550 de arestari

59 de persoane si-au prelungit fortat "concediul" in Franta :) Bilantul final al huliganilor de la Euro: peste 1550 de arestari

"Turneul s-a desfasurat intr-un context de amenintare terorista ridicata", a declarat Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne din Franta. 

Fortele de ordine franceze au arestat peste 1.550 de persoane pe durata Campionatului European din acest an, conform unei declaratii facute azi de ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. Oficialul francez a precizat, de asemenea, ca "turneul s-a desfasurat intr-un context de amenintare terorista ridiacta", care a obligat statul, organizatorii si orasele-gazda sa se pregateasca serios cu multe luni inainte de deschiderea competitiei.

Dintre cele 1.550 de persoane retinute de politia si jandarmeria din Franta, 891 au ramas in arest, 59 au fost condamnate si alte 64 au fost expulzate.

Cea mai violenta altercatie dintre suporterii Euro a fost cea de la Marsilia de dinaintea partidei dintre Anglia si Rusia. "Aceasta a fost confruntarea care a facut din securitate o prioritate absoluta", a precizat Ministrul de Interne. Potrivit Marca.com, din dispozitivul de securitate al competitiei ce s-a incheiat aseara au facut parte 90.000 de persoane, dintre care 72.000 au fost politisti si jandarmi.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ședință de Guvern. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor în România, de la 1 iulie
BRAT
Modifică setările cookies